La Fundació Ciutat de Valls convoca la Biennal d'Art de Valls, Premi Guasch-Coranty 2017

La Fundació Ciutat de Valls, amb el suport de l'Ajuntament de Valls, la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya i amb la gestió tècnica del Museu de Valls, convoca una nova edició de la Biennal d'Art de Valls / Premi Guasch - Coranty 2017, un premi de llarga tradició que l'ha fet referent en els premis d'art contemporani que es convoquen al país. L'edició d'enguany és la dissetena, dotze de les quals s'ha convocat dins del marc de la Biennal d'Art de Valls.

Des dels anys vuitanta el premi s'ha distingit per l'aposta decidida per l'art emergent i per la qualitat dels seus jurats. L'objectiu del premi és el de potenciar l'art contemporani i d'ajudar als artistes emergents. De fer-los visibles. L'ajuda es concreta en la dotació dels premis, en l'exposició de tots els artistes seleccionats al Museu de Valls i finalment amb l'edició del catàleg de la Biennal. Un catàleg com a promoció i reconeixement dels nous valors en les arts visuals.

El Premi Guasch-Coranty té el seu origen en el llegat del matrimoni Francesc Guasch Homs i Emilia Coranty Lluria, del qual foren beneficiaris l'Ajuntament de Valls i la Diputació de Tarragona. Francesc Guasch Homs (Valls 1861-Barcelona 1923) va ser pintor i conservador del Museu de Belles Arts de Barcelona i un qualificat crític artístic en diverses revistes de l'època. Emília Coranty (Barcelona 1862-1944) també fou artista, concretament pintora, i professora de dibuix i pintura.

La Biennal reparteix gairebé 20.000 euros en premis i gratificacions als artistes. Els premis estan dotats amb un total de 12.000 euros i els ajuts als artistes seleccionats amb 8.000 (a raó de 600 euros per cada un). El pressupost total de l'organització del certamen s'acosta als 50.000 euros.

En la composició del jurat es busca implicar a tots els agents que formen part del món de l'art: artistes, crítics d'art i col·leccionistes o galeristes. També es té en compte que hi hagi una bona representació de la gent del territori. Així doncs en l'edició actual el jurat estarà format per Teresa Blanch, crítica d'art, Pep Anton, Galeria Silvestre, Cèlia del Diego, directora del Centre d'Art la Panera, Joana Hurtado, coordinadora del programa d'arts visuals de Can Felipa i Mireia Sallarés, artista. Actuarà de secretari Jordi París, director del Museu de Valls i vicepresident de la Fundació Ciutat de Valls. Un jurat de qualitat i amb solvència contrastada, per garantir un bon veredicte.

La presentació dels dossiers per part dels artistes tindrà lloc entre els dies 1 i 22 de juny i s'haurà de realitzar presencialment al Museu de Valls o per correu postal a la direcció: Museu de Valls, Passeig dels Caputxins, 18, 43800, Valls. S'haurà de presentar el dossier per duplicat, una versió en paper i una altra en format PDF en baixa resolució.

El Premi és obert a tots els artistes residents als Països Catalans, sense distinció d'origen. S'admetran les obres en qualsevol modalitat artística. Les tècniques, les mides i el suport són lliures. Els artistes participants hauran de presentar un dossier, amb documentació gràfica, d'un conjunt de peces que contempli un mínim de tres obres i un màxim de sis.

D'entre totes les propostes presentades el jurat en farà una selecció per formar part de l'exposició “Biennal de Valls 2017. Premi Guasch-Coranty” que se celebrarà al Museu de Valls a la tardor del 2017.

Els artistes seleccionats exposaran, de comú acord amb l'organització, tot el conjunt o una mostra representativa de les peces presentades al Premi. A aquest efecte s'ha previst una dotació de 600 euros per a cada un dels artistes seleccionats i no premiats.

El jurat premiarà tres obres d'entre totes les presentades a la Biennal per un import total de 12.000 euros (a raó de 4.000 euros per premi). Aquestes obres quedaran en propietat de l'organització i es dipositaran al Museu de Valls perquè s'integrin a la seva col·lecció d'art contemporani. Les bases completes de les convocatòria es poden consultar en aquest enllaç.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada