Els índex dels llibres notarials de Montblanc del segle XIX es poden consultar a la xarxa

D'ençà uns anys, l'Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà està esmerçant esforços en digitalitzar documentació i fer-la visible a la xarxa. Pel que fa als índex dels protocols notarials, actualment en són visibles a internet 565. Es poden consultar des del portal Arxius en Línia, al que s'hi pot accedir des de la pàgina web de l'Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà. Bàsicament són els índexs dels documents notarials de Montblanc del segle XIX però, en realitat, l'índex més antic data del 1778 i el més actual del 1911.

Principalment es tracta de llibres d'índexs. També, dels índexs de cada protocol o manual; dels índex de llibres de testaments, capítols matrimonials i dels llibres d'actes públiques; així com també índexs de tres capbreus de la Guàrdia dels Prats de 1784-1785, de 1831-1833 i un de 1832, d'un capbreu de l'Espluga de Francolí de 1831-1833 i d'un capbreu de Biure de 1832.

En definitiva, els índex digitalitzats fan referència als 25 notaris montblanquins Salvador Alba i Molins; Salvador Bunyol; Josep Segura i Torres; Pau Thomàs i Jolí; Josep Ramon Alba; Francesc Avià; Joan Grifoll i Saludes; Casimir Foraster i Molins; Joan Oromí i Sabater; Francesc Miquel i Espoy; Manuel Joaquim Berenguer i Berenguer; Josep Joan de Martínez i Pàmies; Marià Monfar i de Potau; Manuel Pujol i Infanzon; Josep M. Gasol i d'Ortiz; Carles Monfar i Cantons; Antoni Queraltó i Sabater; Joan Carpa i Calbó; Ramon Gosé i Blàvia; Ramon Bergadà i Panadès; Jaume Ramon i Vidales; Marià Guadalupe Albiñana i Arandes; Trinitat de Martorell i de Vedruna; Gabriel Vilalta i Amenós, i Camil Font i Rovira.


Val a dir que a banda dels índex dels notaris de Montblanc del segle XIX, del mateix període, l'Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà, també disposa dels fitxers digitals relatius a la totalitat dels índex dels notaris de l'Espluga de Francolí, i els del notari sarralenc Francesc Ferrer i Porta. Aquests darrers són disponibles al centre i en els propers mesos també els carregaran a la xarxa.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada