Els cellers de l'Alt Camp s'emporten el gruix de guardons del Concurs de la DO Tarragona

El Port de Tarragona va acollir dijous, 8 de juny, al vespre, l'acte de lliurament de la 23a edició del Concurs de Premis de la DO Tarragona. Finalment han estat 10 els cellers que s'han repartit els 18 premis, entre primers i segons, que s'han lliurat en aquesta ocasió després del tast a cegues que va tenir lloc fa unes setmanes a la Facultat d'Enologia de la URV i que de nou va comptar amb la direcció tècnica de la professora de la Facultat d'Enologia Montse Nadal al capdavant d'un panell de tast format per 25 especialistes d'arreu de Catalunya.

Entre els cellers guanyadors hi ha, en les categories de vi blanc aromàtic El Terrat de Mas Vicenç de Cabra del Camp; el vi blanc fusta Dent de Lleó de Mas Vicenç i el blanc sec Iris Chardonnay de Vins Padró de Bràfim. La Cooperativa de Bràfim amb el vi Puig Rodó Rosat s'ha emportat de nou la victòria en la categoria de vins rosats, un premi que ja havia guanyat en d'altres ocasions. En la categoria de dolços ha estat la Cooperativa de Vila-rodona amb la seva Mistela.

Els segons classificats en les nou categories també van ser molt diversos i com a novetat destacava els dos llocs obtinguts per Vins i Caves Vives Ambròs de Montferri, que debuta com a celler adscrit a la DO Tarragona. Altres segons llocs han estat per a Vins Padró de Bràfim, Adernats-Vinícola de Nulles i la Cooperativa de Vila-rodona.

L'acte de lliurament va comptar amb la presència de diverses autoritats com ara el president de la DO Tarragona, Josep Lluís Grogués; el delegat del Govern, Òscar Peris; els directors territorials d'Agricultura i de Cultura, Àngel Xifré i Jordi Agràs; la Tinent d'alcalde de Tarragona, Elvira Ferrando; el regidor de Valls, Joan Carles Solé; Gabriel Mas, responsable de relacions Port-ciutat del Port de Tarragona; la vice degana de la URV, Olga Bustos; el president de la CEPTA, Antoni Belmonte i la directora del concurs i professora de la URV, Montse Nadal. Després de lliurament, tots els assistents a l'acte van poder tastar el vins guanyadors i els participants al concurs i també els tastets gastronòmics de Km O elaborats pels restaurants El Llagut i Cocvla de Tarragona i l'Esportell del Bou de Picamoixons, tres establiments que estaran a la Fira oferint les seves propostes gastronòmiques.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada