Els alumnes de la ZER Conca de Barberà visiten la deixalleria i la depuradora de Montblanc

Divendres, 2 de juny, els alumnes de cicle mitjà de les escoles de Barberà, Pira, Rocafort i Solivella van visitar la deixalleria de Montblanc. Durant la visita, l'educador ambiental va explicar el funcionament d'aquesta instal·lació i els tipus de residus que s'hi poden dipositar. Aquesta activitat es desenvolupa de forma didàctica i participativa, per tal que l'alumne aprengui fàcilment quins residus generem i a on els poden dipositar, sigui en els diferents contenidors que hi ha al carrer o bé a la deixalleria.

Per altra banda, els alumnes de cicle superior van anar a la depuradora, on van poder observar in situ el procés total de sanejament de les aigües residuals, des de l'entrada d'aigua bruta a la planta, l'eliminació dels residus sòlids, la separació dels greixos, l'eliminació de la matèria orgànica al reactor, la decantació de fangs i la línia de tractament d'aquests i la sortida d'aigua neta cap al medi fluvial.

El Servei de Medi Ambient del Consell ofereix a tots els centres d'ensenyament i associacions de la comarca visites guiades a les diferents instal·lacions que gestionen, des de les depuradores d'aigües residuals, el dipòsit controlat i la planta de compostatge del Centre de residus municipals i les deixalleries. Les visites a aquestes instal·lacions formen part del Pla d'activitats d'educació ambiental que anualment duu a terme el Servei de Medi Ambient del Consell Comarcal. L'objectiu és donar a conèixer les instal·lacions que hi ha a la comarca i el seu funcionament.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada