El Partit Demòcrata a Valls destaca les polítiques socials que s'impulsen des de l'Ajuntament

El Partit Demòcrata (PEdCAT) de Valls fa un balanç molt positiu del conjunt de serveis adreçats a les persones i les famílies que es promouen des de diferents departaments de l'Ajuntament. En aquest sentit, recorda el reforç dels ajuts socials a persones en situació de vulnerabilitat que, en els últims anys s'han doblat, les subvencions escolars o per activitats d'infància, l'ampliació dels serveis adreçats a la gent gran, les polítiques municipals per garantir l'accés a un habitatge o l'assumpció directa per part del consistori de programes de cohesió social com el Pla Educatiu d'Entorn de Valls.

Una mostra, segons els PDeCAT, són les activitats adreçades a infants i joves que s'organitzen a l'estiu des de diferents regidories municipals, entre elles les d'Ensenyament, Esports, Acció Cívica i Joventut o Cultura. D'aquesta manera, la programació inclou el Casal d'Estiu, Patis Oberts, @Juliol2017, Estiu Actiu, Esportiueig, Miniesportiueig, el Campus de Natació o l'Estiu Actiu. En global, més de 40 activitats que inclouen des de l'esport al teatre, passant per l'educació i el lleure, cobrint a la vegada totes les franges d'edat.

El president de l'executiva del Partit Demòcrata a Valls considera que "el suport a la infància i a la joventut, en totes les etapes de formació i al llarg de tot l'any, és un objectiu central per a nosaltres, entenent que a  Valls som tots, que tots som importants i que des de l'Ajuntament hem de mantenir i reforçar les polítiques d'inclusió social en tots els serveis directes a les persones i famílies". En aquest sentit, el Partit Demòcrata considera molt positives les novetats en les activitats infantils i juvenils per aquests mesos, en una línia decidida de suport a les famílies durant els mesos de vacances escolars i que contribueix a ampliar la formació dels nens i joves. Entre les noves activitats destaquen les adreçades a nens amb necessitats educatives especials en col·laboració amb l'Associació Trèvol i que, de cara a l'any vinent, s'ampliaran de manera inclusiva per facilitar la seva participació en el conjunt de la programació d'estiu.

El PDeCAT a Valls subratlla que la col·laboració amb les entitats socials del tercer sector vallenques ha contribuït de manera decisiva a ampliar serveis. Així, pel Partit Demòcrata n'és un exemple destacat la recent obertura del Centre de Dia de Salut Mental , un projecte que ha aconseguit sumar els esforços de l'Associació Porta Oberta, l'Ajuntament, la Generalitat de Catalunya  i la Fundació Pere Mata per donar servei a Valls i al conjunt de l'Alt Camp i la Conca.

Segons la formació política, un altre col·lectiu prioritari és la gent gran, amb l'ampliació en els últims anys de programes com els de teleassistència o d'ajuda a domicili, així com la tramitació i l'assessorament vinculats a ajuts de la Llei de la Dependència. Noves accions com la gratuïtat de l'autobús municipal interurbà per a tots els jubilats, que ha tingut una excel·lent acollida, són una mostra d'accions directes que ajuden a fer més fàcil la mobilitat per la ciutat i el dia a dia de les persones grans. A la vegada, l'accés a l'habitatge, amb totes les línies d'ajuts econòmics per ampliar l'oferta de pisos  de lloguer social i el suport als joves per accedir a l'habitatge i emancipar-se, així com l'atenció a les problemàtiques de pobresa energètica, se sumen a tot el conjunt d'accions que, des dels últims anys, s'estan impulsant des de l'Ajuntament en matèria de cohesió social.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada