CUP, PSC i Compromís per Valls-ICV lamenten el rebuig de CiU i ERC a la moció sobre l'arbrat

Els grups municipals de la CUP, PSC i Compromís per Valls-ICV-EUiA lamenten que el govern municipal de CiU i ERC tombés la moció que van presentar conjuntament en el darrer ple i que defensava unes bones pràctiques en la gestió de l'arbrat viari i que no s'utilitzin a la ciutat herbicides altament tòxics, com el glifosat. Segons els experts, el glifosat ha estat detectat freqüentment a l'aire i a la pluja, així com a les aigües superficials de regions agrícoles. Aquest perillós herbicida es troba en molts dels aliments que consumim, havent estat detectat per científics investigadors en l'orina d'una de cada dues persones. Els més afectats pel glifosat poden ser els treballadors de parcs i jardins, els infants, les embarassades i les persones amb malalties. També és nociu per a les plantes i animals.

La CUP, el PSC i Compromís per Valls consideren que "el govern municipal, per responsabilitat, hauria de deixar d'utilitzar d'immediat aquests productes tòxics i agressius per a les persones i el medi ambient en general". A aquests grups municipals no els serveix que l'executiu local manifesti que té la voluntat de fer-ho gradualment.

Els grups que han presentat la moció també incideixen en la importància de sotmetre l'arbrat municipal a una poda correcta i no agressiva. "La intervenció en els arbres de la ciutat ha de buscar un equilibri entre la funcionalitat i la millora ambiental, amb l'objectiu d'assolir un arbrat sa, ben inserit en cada context i que aporti serveis ambientals com el benestar de les persones, la salut i la qualitat ambiental".

Compromís per Valls, PSC i CUP assenyalen que "els professionals en jardineria asseguren que una correcta gestió de l'arbrat és fonamental per la salut de les espècies i no es pot caure en l'error d'utilitzat mètodes agressius, que busquen agilitzar el temps de treball i un estalvi econòmic en les intervencions". Aquests partits critiquen que "el govern de Valls tomba mocions pel sol fet que les presenta l'oposició en comptes de sumar-se a aquestes iniciatives. Mocions, d'altra banda, que persegueixen únicament un benefici per a la població".

En aquest sentit, recorden que alguns dels acords de la moció no aprovada demanaven substituir el Glifosat per mètodes més ecològics i que poden generar ocupació; alertar la població dels perills per a la salut i dels riscos per al medi ambient que es deriven de l'ús d'herbicides i plaguicides agrotòxics; o, sobre la poda, tenir en compte la tipologia urbana i l'espècie arbòria, així com tenir cura en la detecció de nius en les èpoques de reproducció i la detecció d'espècies de ratpenats hivernants en les cavitats dels arbres, entre altres mesures.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada