Coordinadora, Vella i Vilafranca negocien a darrera hora l'emissió de les diades castelleres

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), d'una banda, i la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca, de l'altra, segueixen sense trobar l'acord sobre la cessió dels drets d'imatge de televisió. La situació es manté a poques hores de la Diada de Sant Joan, a la plaça del Blat de Valls. Després dels darrers contactes s'ha apujat el to i, segons informa l'ACN, la Coordinadora assegura que si Vella i Vilafranca no signen la cessió dels drets que es gestionen a través seu no sortiran per la pantalla.

Al mes de març, l'assemblea de la CCCC va aprovar per la gran majoria de les colles representades l'acord sobre els drets de comunicació de les retransmissions televisives que mantenia el funcionament que hi havia establert des de feia 20 anys. A grans trets, això suposa que la CCCC en fa la gestió col·lectiva, bàsicament amb la Xarxa de Televisions Locals (TAC 12) i TV3. La Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca, però, es van mostrar contràries a aquest acord i, per tant, a la signatura del document de cessió de drets, i van assegurar que els gestionarien individualment.

La polèmica, segons l'ACN, rau en el fet que rosats i verds s'oposen a cedir els drets de propietat intel·lectual i volen cedir només els drets d'imatge per a les diades on ells actuïn i que siguin retransmeses. També reclamen que qualsevol cessió que la CCCC vulgui fer a tercers compti abans amb l'autorització. Per contra, la CCCC considera lògic que la cessió dels drets de propietat intel·lectual és indissociable dels drets d'imatge per garantir les transmissions televisives. L'entitat insisteix que aquest és un requisit que ha estat fixat tant per la Xarxa de Televisions Locals com per TV3, i que va exclusivament lligat a la diada que es retransmeti.

A més, la Coordinadora sosté que el document per a la cessió de drets d'imatge ha de ser el mateix per a totes les colles i, segons l'ACN, no farà excepcions amb cap entitat. En aquest sentit, recorda que a la darrera reunió informativa, on no hi va assistir ni la Vella no Vilafranca per motius d'agenda, hi va haver un suport majoritari de les colles cap al document proposat.

Amb l'objectiu d'intentar salvar la retransmissió de la Diada, segons informa l'ACN, l'Ajuntament de Valls ha emès un decret d'alcaldia on autoritza l'entrada a la plaça a "tots els mitjans que ho sol·licitin" per tal d'emetre i retransmetre les diades castelleres "amb finalitats informatives i de difusió de la festa".
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada