Càritas ha prestat 73.698 atencions bàsiques a l'arxidiòcesi de Tarragona durant l'any 2016

Càritas Diocesana de Tarragona ha prestat 73.698 atencions bàsiques a l'arxidiòcesi durant l'any 2016, segons les dades que recull la Memòria anual presentada divendres, 16 de juny. Aquestes 73.698 atencions bàsiques han beneficiat a 18.541 persones. Les principals ajudes han estat en alimentació seguida de l'acollida, l'escolta i l'orientació, en roba i altres despeses corrents com l'electricitat o l'aigua. "Davant l'onada de patiment des de Càritas volem incidir en l'aposta per la qualitat de l'atenció que oferim i la bona coordinació establerta amb els serveis socials tant municipals com comarcals", ha explicat.

El perfil majoritari atès per Càritas continuen sent parelles, principalment dones espanyoles i magrebines, amb fills d'entre 25 i 44 anys, aturats i amb estudis primaris. No obstant, aquest col·lectiu ha disminuït respecte anys anteriors i s'ha incrementat el de persones d'entre 45 i 64 anys i sobretot el de majors de 65 anys i els de menors de 25 anys.

El director de Càritas Diocesana de Tarragona, Francesc Roig, ha volgut subratllar que Càritas, ara més que mai, és sinònim d'acollida i que està en disponibilitat d'acollir a totes aquelles persones que han fugit dels seus països per causes diverses. En aquest sentit, "un dels programes prioritaris per Càritas és el Servei de Migració que durant l'any 2016 ha atès 296 persones", ha dit Roig.

Per la seva part, l'Arquebisbe Jaume Pujol, president de Càritas Diocesana de Tarragona, ha agraït la tasca que desenvolupen els 1.517 voluntaris de Càritas a l'arxidiòcesi amb l'objectiu de dignificar a les persones que atenen. Santiago Soro, delegat diocesà de pastoral social, ha destacat l'ajuda integral i integradora que s'ofereix des de Càritas. "L'acollida és el principal repte que tenim al davant. Els 'altres' han de passar a ser 'dels nostres' i junts fer comunitat".

La manca de feina suposa una manca d'ingressos per a moltes famílies fet que ocasiona grans dificultats econòmiques per a fer front a les despeses més bàsiques. En aquest aspecte el director de Càritas Diocesana ha subratllat la importància del programa sociolaboral basat en diferents projectes i serveis de formació ocupacional que ha atès en aquest darrer any a 861 persones.

Pel que fa al moviment econòmic, Càritas Diocesana va invertir quasi dos milions d'euros en els diferents programes d'acció social. La partida més forta del pressupost ha estat destinada al programa Família i acollida, formació i inserció laboral. Francesc Roig ha constatat que, malgrat s'hagi produït un augment del número de voluntaris, els donatius han disminuït. (Foto: Arquebisbat de Tarragona).
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada