Valls aplica enguany les tarifacions socials de l'aigua a famílies en situació de vulnerabilitat

Els abonats de Valls poden sol·licitar acollir-se a la nova tarifació social de l'aigua que garanteix la cobertura de les necessitats bàsiques i estableix un preu adaptat a les situacions de vulnerabilitat de la població menys afavorida que poden suposar un important estalvi en la factura. Hi ha diverses línies d'ajuts obertes, algunes d'elles es corresponen a l'anomenada tarifa social de l'aigua, però també hi ha una tarifa social del cànon de l'aigua i bonificacions per a llars amb més de tres persones.

La nova tarifació va dirigida als col·lectius a persones titulars d'un contracte domèstic de subministrament d'aigua, només per a l'habitatge on estan empadronats, o titulars d'una captació de l'aigua, que formin part d'una unitat familiar amb tots els seus membres en situació d'atur; siguin perceptors d'una pensió mínima contributiva o SOVI per jubilació o viduïtat; siguin perceptors d'una pensió mínima contributiva per incapacitat permanent; o siguin perceptors d'una pensió no contributiva per jubilació, jubilació per invalidesa o invalidesa. També als destinataris dels fons de la prestació econòmica de la renda mínima d'inserció (RMI), perceptors de les prestacions socials de caràcter econòmic per atendre determinades situacions de necessitats bàsiques, regulades per la Llei 13/2006 de 27 de juliol, perceptors del fons del règim Fons d'Assistència Social (FAS) o perceptors del fons de la Llei d'Integració Social dels Minusvàlids (LISMI).

Les persones que es trobin en aquesta situació se'ls hi aplicarà una tarifa reduïda en la quota del servei i en el primer tram de consum de l'aigua. Es pot sol·licitar a través de la web de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

D'altra banda, també s'aplica la tarifa social del cànon de l'aigua, una bonificació sobre diversos conceptes de la factura aplicables sempre que no es superin els 27 mestres cúbics per trimestre o equivalent si són famílies nombroses. En aquest cas, s'hi poden acollir també les persones titulars d'un contracte de subministrament d'aigua domèstic per a la casa on estan empadronats i que siguin abonats titulars del contracte que tinguin una edat mínima de 60 anys i que percebin una pensió mínima per jubilació, incapacitat permanent o viduïtat; abonats titulars del contracte de subministrament d'aigua que formin part d'una unitat familiar amb tots els seus membres en situació d'atur.

En aquest cas, les sol·licituds es poden presentar a les oficines de l'ACA i a la seva web, a més d'informar de les oficines disponibles, hi consten els formulares que cal emplenar i la documentació que cal aportar.

En les bonificacions per a llars amb més de tres persones, es tracta d'una tarifació que afecta alguns dels conceptes de la factura. En aquests casos, s'amplien els trams de consum amb 2 metres cúbics al mes per cada persona de més que sobrepassi el límit de trespersones que formi part de la unitat familiar de l'abonat, i en conseqüència l'import de la factura es redueix de manera directa. La tarifació també afecta al cànon de l'aigua.

Per acollir-se a aquesta modalitat, a més de tractar-se d'habitatges amb 3 persones empadronades, hi ha d'haver comptador d'aigua individual per a l'habitatge. A més, també se'n poden beneficiar les llars amb persones amb grau de disminució o amb un nivell de dependència, que tindran dret a una bonificació addicional, de tal manera que cada persona amb un grau de disminució reconegut superior al 75% o amb un nivell III de dependència computa com a dues persones a efectes de considerar l'ampliació de trams.

Per aquest tipus de llars, els propietaris poden sol·licitar l'aplicació de la tarifació a les oficines de Sorea, empresa concessionària del servei, o bé també a les oficines de l'Agència Catalana de l'Aigua o en línia a través de la web de l'ACA.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada