Opinió.- Però... què passa a Valls?

JOSEP LLUÍS ERAS. Però... què passa a Valls? És normal que una delegació xinesa, amb l'alcalde al capdavant i empresaris, no sigui rebuda amb la dignitat i difusió que li correspon i, pel contrari, es fa passar mig d'amagat com si hi haguessin interessos ocults? Si uns promotors vénen a filmar quatre imatges d'un assaig casteller, com aparentment sembla, no s'hauria de difondre immediatament com un valor positiu per a la ciutat i la seva promoció?

Què passa a Valls que els polítics que manen estan absents quan no hi ha càmeres, els tècnics funcionaris decideixen a qui s'han d'adjudicar les obres per escrit a les Juntes Govern, que moltes adjudicacions coincideixen massa sovint amb els mateixos noms, que guanyadors de les licitacions renuncien en benefici del segon convidat al concurs, que funcionaris decideixen en quins mitjans de comunicació s'ha de posar la publicitat, com si fossin especialistes de comunicació, i que treballadors municipals recomanen posar anuncis en dos blocs diferenciats perquè no es noti massa a quina empresa s'afavoreix?

Què passa a Valls quan s'adjudiquen oficialment feines que es presenten en públic l'endemà, quan l'alcalde diu que no posarà publicitat en mitjans digitals i ho fa a tots menys a un, quan els adjudicataris de determinats encàrrecs formaven part d'una determinada llista electoral, quan un regidor és directiu d'una empresa beneficiària, quan una regidora ha d'aixecar-se contínuament i marxar de les sessions pel xoc d'interessos? Què passa a Valls quan el patrimoni històric passa a segon terme? Quan se'l colga o oblida per posar la 'porcelanosa' de torn o beneficiar al propietari o a la pròpia administració?

Què passa a Valls quan una reducció del 25% del cost d'una obra no es considera una baixa temerària, encara que després costi el doble? O quan, al contrari, es multiplica per tres un projecte en detriment d'àmbits de la ciutat que requereixen de resposta urbanística? Quan obrir un negoci al barri antic té la meitat d'ajuts que el despatx del regidor i quan els ajuts als joves que s'hi volen instal·lar de lloguer estan per sota del cost d'un cap de setmana de festa de vins i música? Quan els sublloguers il·legals són a l'odre del dia?

Podria afegir-hi més coses. Però acabo amb el pitjor de tot... Què passa a Valls perquè tots aquells que algun dia els ciutadans els van votar perquè fiscalitzessin aquestes situacions guardin silenci? I als ciutadans, ja ens sembla bé?
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada