Opinió.- Pedagogia política

LLUÍS CATALÀ*. A SI Alcover creiem fermament que una de les obligacions de qualsevol formació política és fer pedagogia de la política. És a dir, explicar a la ciutadania com funciona l'administració i al mateix temps intentar apropar aquesta a les persones. Estem convençuts que si els convilatans i convilatanes coneixen el funcionament del seu ajuntament, entendran molt més bé el perquè de les coses i podran analitzar-les i jutjar-les amb més coneixement de causa.

I és per aquest motiu, que vam presentar al Ple Ordinari del divendres, 5 de maig, una moció, que fou aprovada per unanimitat, perquè els mitjans de comunicació municipals, la ràdio i l'agutzil telemàtic, emetin, en diferit, els dies següents a la celebració del Ple, l'àudio del mateix. Ja sabem que l'ideal seria emetre en directe i amb imatges perquè seria més amè i s'entendria millor  però, ara per ara, malauradament, aquest format no és possible ni tècnica, ni humana ni econòmicament. Per tant, i mentre no sigui possible emetre aquest format, començarem amb una forma més senzilla que si podem fer, com és l'emissió dels àudios de l'acte que ja tenim perquè des de fa un temps, els àudios dels Plens s'utilitzen com a actes del mateix i s'arxiven i es guarden a Secretaria. Per tant, la nostra moció el que fa és agafar el que ja tenim, l'àudio del Ple, i emetre'l pels mitjans de comunicació, que també tenim. Una suma perfecte, senzilla, econòmica i esperem, desitgem i confiem que pràctica.

Però amb aquesta acció no n'hi ha prou si volem que les persones s'interessin i coneguin el seu ajuntament. S'ha de fer moltes més coses, especialment en el tema de la transparència informativa, i aquí xoquem amb la posició totalment contraria a la nostra que té l'Equip de Govern. I en posem un exemple molt clar: fa uns mesos, el Ple aprovava per unanimitat una moció perquè l'ajuntament complís amb la llei i que el Portal de la Transparència contingués tota aquella informació que la llei actual obliga a posar-hi. I en aquesta moció, s'especificava que la primera acció que es faria seria penjar-hi la informació concreta i detallada de les remuneracions que rebem tots els regidors i regidores de l'ajuntament, tant de l'Equip de Govern com de l'oposició.

Doncs bé, passats quatre mesos, no s'ha fet res en aquest aspecte i les retribucions no hi són. Per què? Perquè l'Equip de Govern no vol. Perquè cada mes tots els regidors i regidores (i l'alcalde) cobrem el que pertoca. Per tant, se sap en tot moment que ha cobrat cadascú de nosaltres. Essent així les coses, és tan senzill com agafar el full on es comptabilitzen aquestes retribucions i penjar-lo al portal. Des del primer dia de la nostra presència a l'ajuntament, SI Alcover ho hem fet: cada més fem públic les retribucions que rebem tant a nivell personal com a grup polític. Si nosaltres ho fem, perquè ells no? Doncs perquè, lamentablement, no hi ha voluntat de fer-ho.

Així doncs, amb aquests dos exemples, podem constatar qui vol apropar-se al ciutadà i qui no. Qui va de cara i qui no. Nosaltres, SI Alcover, des del primer dia (i fins al darrer) sempre serem al costat dels que no tenim res a amagar, dels qui creiem que per respecte als nostres convilatans i convilatanes, i també per respecte a l'administració de la que participem, el millor és dir les coses pel seu nom i explicar i informar perquè siguin les persones qui, lliurament i disposant de tota la informació, puguin valorar i opinar amb criteri.

*Lluís Català és regidor de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) d'Alcover.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada