Opinió.- Exemplars davant la ciutadania

LLUÍS CATALÀ*. A SI Alcover estem convençuts que l'administració pública, tota, ha de ser un exemple davant la ciutadania. Ha de ser exemplar no tan sols en el compliment de la llei (això és obvi!) sinó que també ho ha de ser en el compliment dels terminis i procediments que regulen la seva activitat, en la transparència de la gestió, en la informació real i veraç, etc. Malauradament, l'ajuntament d'Alcover dista molt d'aquesta posició que nosaltres desitgem i reclamem: de tots és coneguts la seva “enemistat” amb el portal de la transparència, per exemple. A dia d'avui, encara no sabem del cert què cobren els nostres càrrecs electes, malgrat que el Ple va aprovar una moció on es comprometia a fer-ho públic!

Però tampoc és exemplar el nostre ajuntament amb el compliment dels terminis i procediments. Ja ha passat en anteriors ocasions i ha tornat a passar ara. El darrer cas, la renovació de l'adjudicació del servei de gestió del Mas de Forés a la Fundació Ginac. L'acord existent vencia el 31 de desembre passat però, per motius del tots intel·ligibles i inacceptables, no s'ha materialitzat la renovació fins ara, al més de maig, i mitjançant un Ple Extraordinari, perquè sinó, si haguéssim esperat al proper Ple Ordinari, ho haguéssim fet al mes de juliol.

Davant d'aquesta reincidència, el grup municipal de SI Alcover denúncia públicament aquest comportament que considerem inacceptable i impropi de l'administració pública. Si l'ajuntament no és estricte en el compliment dels procediments i el seus terminis, amb quina autoritat moral ho reclamarà als seus ciutadans? Com es pot demanar a la ciutadania que compleixi amb les seves obligacions si els que han de donar exemple no ho fan?

Exigim a l'Equip de Govern de l'ajuntament d'Alcover que trenqui amb aquesta mala dinàmica, amb aquests vicis de funcionament que malauradament fa masses anys que duren, i que, sense excuses ni dilacions, compleixin amb el màxim rigor les seves obligacions, tant en el fons com en la forma.

Tal com ho expressem en aquest escrit, ho férem en el passat Ple Extraordinari i també anunciarem, i ho repetim aquí, que SI Alcover, com a mesura complementària i com a acte simbòlic que ratifica el nostre posicionament amb aquest tema,  renunciem a les retribucions corresponents al del darrer Ple i a l'anterior Comissió Informativa Especial.

Tant de bo aquesta sigui la darrera ocasió en que hem de parlar d'aquest tema, perquè voldrà dir que el nostre ajuntament ha avançat i millorat i que, d'una vegada per totes, realment, és un exemple pels seus ciutadans.


*Lluís Català és regidor de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) d'Alcover.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada