L'OAC de Valls distribueix bosses de recollida selectiva dins una campanya informativa

A partir d'aquesta setmana, i durant els mesos de juny i juliol, es durà a terme a de Valls, així com a Fontscaldes i Masmolets, una campanya informativa sobre la recollida selectiva dels residus. Aquesta campanya es va iniciar a principis de maig a Picamoixons, segons dades del Consistori. Un informador recorrerà la ciutat, fent campanya de proximitat parlant directament amb les persones que van a llençar els residus als contenidors. Donarà consells a aquelles persones que ja separen els residus i solucionarà possibles dubtes sobre què cal dipositar a cada contenidor. També explicarà a les persones que no separen els residus els motius mediambientals i econòmics pels quals cal fer-ho, així com l'existència de serveis com la recollida d'andròmines, la possibilitat d'obtenir descomptes a la taxa de residus si s'utilitza la deixalleria, etc.

A més, en aquesta campanya es distribuiran des de l'OAC de l'Ajuntament, per a les persones empadronades a Valls, jocs de tres bosses de colors per facilitar la recollida selectiva a les llars de les fraccions de paper/vidre /envasos lleugers. Els objectius de la campanya són reduir la quantitat de residus que van a parar al contenidor gris del rebuig, i incrementar els residus que són recollits selectivament, ja que des de fa diversos anys el percentatge de recollida selectiva a  Valls es troba estancat al 40%. A més, també es vol reduir el percentatge d'impropis.

Aquesta campanya és executada pel Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament i és finançada íntegrament pels sistemes integrats de gestió (SIGs) Ecoembes i Ecovidrio, encarregats de la gestió dels sistemes de recollida selectiva d'envasos de vidre, envasos lleugers i paper i cartró. El cost de la campanya ascendeix a 11.933,60 euros. A més, s'ha contractat un dels treballadors que han acabat recentment la seva estada de sis mesos al departament de Medi Ambient, dins del Programa de Garantia Juvenil.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada