L'Ajuntament de Valls fa una enquesta per escollir entre set projectes d'inversió

L'Ajuntament de Valls farà una enquesta, que denomina pressupost municipal participatiu, a través de la qual els veïns escollir entre 7 propostes de projectes predeterminats a executar aquest 2017. Les votacions es realitzaran entre el 16 i el 22 de juny i la regidoria de Participació Ciutadana i Igualtat programarà diverses sessions formatives així com la campanya informativa prèvia per garantir la difusió del procés i dels projectes a elegir.

El Consistori ha incorporat aquest any una partida de 75.000 euros que es destinaran als projectes que la ciutadania escollirà. Ha estat l'Ajuntament qui ha presentat els projectes que se sotmetran a votació amb "l'objectiu de facilitar en aquesta primera fase la formació i l'aprenentatge". De cara al 2018, podran ser els ciutadans qui presentin directament les seves propostes d'inversions. Els projectes a votar són:

Parc infantil plaça Vil·la Romana. Aquesta actuació, amb un cost estimat de 32.000 euros, preveu la renovació i ampliació en 194 metres quadrats més del parc infantil d'aquesta zona del barri del Vilar amb nous jocs infantils com gronxadors, jocs de molla, caseta..., així com el canvi del terra de protecció i la instal·lació de 8 bancs.

Zona wifi gratuït al Vilar. També es proposa desplegar wifi gratuït a la zona esportiva, lúdica i comercial a tota la zona comercial i esportiva del Vilar, en concret, entre el Centre Cultural Municipal i el Patronat d'Esports, incloent la plaça Vil·la Romana i els camps d'esports municipals. Per garantir el servei i la cobertura de wifi, es col·locarien cinc punts emissors. Aquesta actuació està pressupostada en 11.000 euros.

Parc de barres a l'Skate Parc del Fornàs. Amb una inversió estimada de 12.500 euros, es preveu ampliar l'Skate Parc del barri del Fornàs amb un parc de barres, una instal·lació que permet la pràctica d'exercicis similars als de la gimnàstica artística en barres fixes i paral·leles. El conjunt permet treballar els músculs dels braços, la coordinació i l'agilitat. La zona del parc de barres ocuparà una superfície de 50 metres quadrats.

Parc infantil Barri de les Comarques. Amb una inversió aproximada de 16.000 euros, s'ampliaria el parc infantil situat al carrer de la Segarra amb nous elements com un trenet, un joc de molla, una minitorre, un granxador kiki, un cotxe i un gronxador niu.

Arbres a la zona d'accés de l'Enxaneta. Aquesta actuació comportaria una despesa de 7.000 euros per instal·lar el sistema de reg i plantar 14 arbres que donarien ombra al vial d'accés a l'Enxaneta al Convent del Carme.

Adequació enllumenat Parc Barrau. S'instal·larien nous punts de llum tipus led a la zona d'entrada al parc, des del carrer de Francesc Macià fins a l'edifici de l'Escola de Música Robert Gerhard. També es renovaria el cablejat elèctric. El cost estimat és de 25.000 euros.

Banc de recursos tècnics de salut. Es destinarien 10.700 euros per a la compra de material i ajudes tècniques de salut que se cedirien en préstec als usuaris que ho poguessin necessitar. En concret, es comprarien cadires de rodes, crosses, matalassos anti-escares, llits hidràulics i grues, per dotar un banc de recursos disponibles a tota la població que els pugui necessitar temporalment.

La votació per als projectes del 2017 es realitzarà entre el 16 i el 22 de juny. Els ciutadans majors de 16 anys empadronats a Valls o a qualsevol de les diferents pedanies podran votar durant aquests 5 dies a diferents espais, en concret, a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament de Valls, al Centre Esportiu Municipal del Fornàs, Vallsgenera o a la Biblioteca Carles Cardó. Abans de les votacions hi haurà sessions informatives amb entitats vallenques durant la segona meitat del mes de maig i una sessió pública oberta a tota la ciutadania a principis de juny.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada