L'Ajuntament de Valls destinarà 22.000 euros a subvencions per a l'habitatge dels joves

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Valls ha aprovat la línia de subvencions municipals per a facilitar l'accés dels joves a l'habitatge de lloguer previst al programa de la regidoria de Joventut i Acció Cívica per un import de 21.910 euros. Aquesta és la primera convocatòria d'ajuts municipals específica per tal de facilitar l'accés a l'habitatge als joves per tal d'afavorir la seva emancipació.

El programa s'impulsa des del Servei de Joventut de l'Ajuntament de Valls 'VallsJove' i es prioritza per a la concessió de les subvencions els joves que lloguin un habitatge al Barri Antic, amb l'objectiu de fomentar que hi estableixin residència i que es contribueixi així a la regeneració urbana del centre històric i al rejoveniment progressiu de la seva població. Podran sol·licitar la subvenció les persones joves d'entre 18 i 35 anys que hagin llogat un habitatge a partir de l'1 de gener de 2016.

Les subvencions es concediran en funció dels ingressos de la unitat de convivència dels joves. També els joves amb discapacitat, membres de famílies nombroses o monoparentals, en situació d'atur o en altres situacions socials o econòmiques de vulnerabilitat tindran preferència en la concessió de subvencions. Per accedir als ajuts cal estar empadronat i residir efectivament a Valls des de fa 2 anys i que els pares dels sol·licitants no siguin propietaris de dos o més habitatges, llevat que s'acrediti la impossibilitat real de destinar-los a l'habitatge dels fills.

El preu màxim del lloguer de l'habitatge no pot superar els 500 euros per acollir-se a les noves subvencions. En cas de concessió dels ajuts, aquests cobriran les despeses dels dos primers mesos de lloguer, així com les vinculades a l'administrador de finques. D'aquesta manera, s'ajuda al jove a fer front a la despesa inicial, un dels frens principals per als joves a l'hora de plantejar-se emancipar-se dels pares i llogar un habitatge. Les noves bases s'han elaborat conjuntament amb la regidoria d'Habitatge. En aquest sentit, els interessats i sol·licitants es poden adreçar a l'Oficina Local d'Habitatge-Provalls, des d'on es centralitzaran totes les gestions i es resoldran totes les qüestions vinculades a la nova línia de subvencions.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada