L'Ajuntament de Valls assumeix amb 10 mesures la degradació que afecta el polígon industrial

L'Ajuntament de Valls ha anunciat que aplicarà de manera immediata un pla de 10 mesures que, en àmbits tan diversos com els de la seguretat, l'urbanisme, la via pública i el manteniment o el medi ambient vol posar fi a accions incíviques o vandàliques que afecten la imatge del polígon industrial. Dimarts, 23 de maig, l'alcalde de Valls, Albert Batet, acompanyat pel president de la Cambra Oficial de Comerç i Indústria, Marcel·lí Morera, el president de l'Associació d'Empresaris, Xavier Ulldemolins, i els regidors Judit Fàbregas, Martí Barberà, Joan Carles Solé, Dolors Farré i Enric Garcia han presentat les propostes.

La setmana passada es van produir robatoris de tapes de ferro de diversos serveis públics en diferents punts de la zona industrial. El robatori va causar que un ciutadà caigués en un dels forats i hagués de ser hospitalitzat. Aquests fets recents s'afegeixen a d'altres robatoris, en aquest cas de cablejat elèctric, així com danys en l'enllumenat públic. Es calcula que dels 2.000 punts de llum instal·lats al polígon industrial, 120 han estat danyats per col·lisions de camions i només la seva reposició comportaria una inversió aproximada de 100.000 euros.

Davant d'aquesta situació d'accions incíviques que malmeten inversions executades i la imatge general del polígon, l'Ajuntament, la Cambra i l'Associació d'Empresaris han presentat un pla per posar-hi fi. Així, s'activaran 10 mesures concretes, en diversos àmbits com la seguretat, el medi ambient, l'urbanisme, la via pública i els serveis.

Entre aquestes, es faran patrulles mixtes de Mossos d'Esquadra i Policia Local específiques per al Polígon Industrial, per garantir la seguretat de tota la zona. També un pla d'asfaltat dels carrers principals del polígon que s'inicia aquest 2017 amb la millora del ferm del carrer Artesans i que continuarà en exercicis posteriors. Hi haurà una brigada especial de manteniment específica per al polígon industrial destinada a la millora continuada de la via pública i un programa de modernització i millora de l'enllumenat i senyalització. D'altra banda, es posarà a disposició un telèfon de contacte directe a través del qual es podrà comunicar qualsevol incidència o desperfecte a la via pública al polígon industrial.

Entre les mesures anunciades, Vallsgenera convocarà periòdicament reunions amb els propietaris de l'àmbit del polígon i hi haurà una intensificació dels requeriments urbanístics que es tramiten per garantir el manteniment i tancament dels solars buits. També s'augmentarà el control ambiental d'abocaments que es puguin produir a la via pública o a les xarxes de clavegueram, la redacció d'una ordenança de civisme específica per al polígon industrial i la creació d'un Comissionat del Polígon Industrial amb representants de l'Associació d'Empresaris, la Cambra de Comerç, les principals empreses de l'àmbit, Ajuntament de Valls i Vallsgenera.

Tot i així, per a l'Ajuntament, la Cambra de Comerç i Indústria i l'Associació d'Empresaris, a més d'assegurar la continuïtat del pla de millores al polígon, cal combatre les accions incíviques o el vandalisme que afecten a determinades zones de la zona industrial de Valls.

L'alcalde, Albert Batet, ha destacat que el polígon industrial és el gran motor econòmic de la ciutat i la seva imatge i seguretat són claus en l'estratègia de promoció general de la ciutat, la inversió empresarial i la creació d'ocupació. En aquest sentit, l'alcalde ha recordat que cada any l'Ajuntament inclourà en el pressupost municipal una partida específica d'inversions per a obres a la via pública i que, enguany, es concretarà amb la renovació de l'asfaltat del carrer Artesans, amb una longitud de més de 2 quilòmetres, per 175.000 euros.

A més, durant tot l'any 2017 es continuen executant obres de manteniment en diferents zones del polígon amb millores pressupostades amb 25.000 euros, d'acord amb les reunions de seguiment que es mantenen des de l'Ajuntament amb l'Associació d'Empresaris. Només en els quatre primers mesos de 2017, s'han realitzat ja 76 actuacions a la via pública, unes accions que se sumen a les executades de manera continuada pels serveis de via pública en els últims anys.


D'altra banda, també s'ha procedit a la millora de l'enllumenat de tot un tram del carrer Blanquers, amb la reposició de fanals danyats o la instal·lació de nous punts de llum. A aquestes millores s'hi sumen l'extensió de la fibra òptica per part dels operadors al conjunt del polígon, fet que ha permès multiplicar la velocitat dels serveis d'internet i dades a disposició de les empreses.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada