L'Ajuntament de Nulles dedica un nou carrer del municipi a l'arquitecte Cèsar Martinell

El Ple de l'Ajuntament de Nulles, per l'acord de data 9 de maig, va aprovar inicialment la denominació d'un carrer de nova creació i la seva inclusió en el nomenclàtor del poble. El carrer de nova creació, que dóna a la Carretera de Valls, es proposa denominar-lo com a Avinguda Cèsar Martinell. Ara, l'expedient de denominació s'exposa a la Secretaria de l'Ajuntament i s'hi poden presentar les observacions i els suggeriments que es considerin convenients, durant el termini de vint dies hàbils.

El nom de Martinel està directament relacionat com a autor d'un dels edificis més significatius del municipi, com és el Celler Cooperatiu. D'estil noucentista, va ser construït entre el 1919 i 1920 encarregat pel Sindicat Agrícola de Sant Isidre de Nulles amb l'ajut econòmic del Banc de Valls. L'edifici consta de dues naus principals i tres cossos auxiliars, producte d’ampliacions posteriors. La primera nau és de doble nau basilical rectangular, destinada a celler, amb estructura d'arcs equilibrats parabòlics doblats de maó vist per suportar la coberta a dues vessants de teula àrab. La segona és contigua i transversal a la primera i té una estructura de coberta a base d'encavallada metàl·lica i coberta de xapa, també metàl·lica.

Aquest celler incorpora algunes de les novetats tècniques constructives i de tecnologia de producció vitivinícola que es van convertir en invariants pròpies de l'obra de Cèsar Martinell en gairebé tots els seus cellers. Per exemple, la construcció de l'estructura de les naus basada en arcs parabòlics de maó, els cups subterranis cilíndrics i separats per cambres aïllants ventilades, i la composició i les textures de les façanes. Va ser declarat Bé Cultural d'Interès Nacional.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada