L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí demana als propietaris dels terrenys tenir-ne cura

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí ha publicat un Ban on reclama als propietaris dels solars i terrenys que procedeixin, abans del dia 12 de juny, a la seva neteja de forma que quedin i es mantinguin en les degudes condicions d'higiene i salubritat. Segons el Consistori, amb l'arribada de la calor i el bon temps  augmenta la proliferació de vegetació a tots els solars i terrenys que hi ha a la zona urbana i urbanitzable del nostre poble.

Aquesta vegetació comporta, d'una part, l'augment d'insectes molestos així com rosegadors, i per l'altra, un cop seca, el perill d'incendi, incrementat aquest pel costum mediterrani de l'ús dels petards, moltes vegades utilitzats per infants sense la preceptiva vigilància de les seus pares o tutors.

La legislació actual i en concret l'establert al article 197 del Decret Legislatiu 1/2010 de 3 d’agost, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei d'urbanisme, determina que els propietaris dels terrenys i edificacions han de mantenir-los en les degudes condicions d'higiene i salubritat i han de complir els deures d'ús, conservació i rehabilitació, establertes en la llei. L'incompliment d'aquesta obligació habilita a l'administració per l'execució subsidiària a càrrec de la persona obligada així com la imposició de multes coercitives.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada