La DO Conca de Barberà ofereix 25.000 tastos durant la Setmana Medieval de Montblanc

Quinze cellers han estat durant dos caps de setmana oferint els seus vins i assessorant als visitants sobre les varietats i l'elaboració dels vins de la DO Conca de Barberà aconseguint una xifra rècord d'uns 25.000 tastos que supera la de anys anteriors. La xifra de copes venudes aquest any, més de 8.000, demostra que és un acte consolidat dins la Setmana Medieval de Montblanc.

Durant els dos caps de setmana molta gent va passar pel Mercat buscant tastar els diferents vins i caves. Un ambient agradable i un públic cada cop més exigent van ser uns ingredients perfectes perquè la Setmana Medieval de Montblanc també es convertís en una festa del vi de la Conca.

Des de la Denominació d'Origen s'assenyala la importància que el mercat hagi coincidit amb el dia de Sant Jordi on era habitual veure la gent passejar amb una rosa, un llibre i una copa de vi de la Denominació. Aquest fet i el bon temps han estat claus per l'èxit del primer cap de setmana. La part negativa ha estat la inestabilitat del temps el segon cap de setmana: el vent i la pluja han estat més presents i han fet que disminuís l'afluència de públic.

És notori l'entusiasme que genera el Mercat de Vins entre la mateixa gent de la comarca com entre els visitants de fora. Trobem visitants procedents del Camp de Tarragona, de l'àrea de Barcelona i cada cop més, també, amb una presència més elevada d'estrangers.

Uns visitants cada cop més experimentats amb els vins del territori i que quedaven sorpresos per la quantiat de cellers que aposten pel trepat i la gran oferta de vins que ja existeix al mercat amb aquesta varietat única a la Conca de Barberà. “Aquesta festa en honor a Sant Jordi i la DO Conca de Barberà han format un binomi molt potent i atractiu". Segons la presidenta de la DO, Mariona Rendé, "Patrimoni històric, cultura i vi són la fòrmula perfecta per promocionar els productes de de la Conca de Barberà".


Els visitants valoren com excel·lent el fet de poder tastar els vins de la Conca acompanyats amb plats típics de la gastronomia del territori, veure com es vivia a l'Edat Mitjana i ser testimoni dels fets més importants d'aquella època. "I poder-ho fer amb vins blancs, rosats i negres de la Denominació Conca de Barberà és un luxe", assenyalava un tastador.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada