Es concedeixen fins a 26 ajuts per fer estudis postobligatoris a joves de l'Alt Camp

Dimecres, 3 de maig, a les 7 de la tarda, s'han signat els convenis de col·laboració entre els ajuntaments de la comarca, la Fundació Ciutat de Valls i el Consell Comarcal de l'Alt Camp per a la promoció d'ajuts per a estudis postobligatoris per al joves de la comarca. Concretament s'han concedit 26 ajuts a joves dels municipis d'Aiguamúrcia, Alcover, Bràfim, Cabra Del Camp, el Pla Santa Maria, Nulles, el Pont d'Armentera, Puigpelat, Querol, Rodonyà i Vallmoll. El pressupost assignat per aquest programa ha estat de 6.000 euros repartits entre els ajuntaments,  la Fundació Ciutat de Valls i Consell Comarcal de l'Alt Camp,

La  Fundació Ciutat de Valls és una institució iniciada fa més de seixanta anys amb la finalitat de donar servei a la ciutat de Valls i la comarca de l'Alt Camp. L'esperit fundacional de servei a la societat s'ha anat incrementant durant aquests anys fins a culminar en la reformulació dels objectius que la Fundació ha de dur a terme davant els nous reptes de la societat. Són objectius que el Patronat de la Fundació Ciutat de Valls vol implementar per tal d'afavorir la cohesió social i cultural de la nostra comarca. Per això, el Patronat de la Fundació centra els seus esforços en aconseguir els recursos econòmics suficients per a desenvolupar els seus projectes.

En aquest sentit, fa una crida a la societat de Valls i l'Alt Camp, a fi que aquesta tasca d'obtenció de recursos i fons es vegi incrementada per la col·laboració de persones i entitats que vegin en la Fundació Ciutat de Valls una institució apta per a dur a terme aquest compromís de cohesió social i cultural. La direcció de la Fundació Ciutat de Valls ha engegat diversos projecte per a donar suport econòmic a les famílies en l'àmbit dels estudis postobligatoris, ha elaborat unes bases, n'ha fet difusió i n'ha recollit les sol·licituds. Aquesta tasca ha estat avalada amb el suport tècnic dels serveis socials del Consell Comarcal.

El Consell Comarcal de l'Alt Camp té entre les seves línies d'actuació prioritàries en serveis socials desenvolupar programes i actuacions en cooperació amb les entitats i administracions del territori per afavorir els processos educatius dels infants i joves dels municipis de l'Alt Camp.

La detecció de situacions de limitació econòmica, que afecta en aquest moment a un gran nombre de famílies, fa necessari l'impuls de mesures que permetin als joves la millora del seu nivell acadèmic com a pas previ per assolir millors oportunitats d'inserció laboral. Així, si bé per a estudis obligatoris ja existeixen diversos ajuts de suport a les famílies, finalitzat el cicle, aquells joves que volen prosseguir amb la seva formació troben dificultats per al finançament immediat de despeses derivades de la continuïtat en el procés formatiu

Els ajuntaments de la comarca de l'Alt Camp han manifestat la seva voluntat de col·laborar en la promoció de mesures que afavoreixin la continuïtat dels processos educatius en els joves. Per això, des de la Fundació Ciutat de Valls, amb el suport tècnic del Consell Comarcal de l'Alt Camp i els  ajuntaments de la comarca de l'Alt Camp que expressament han manifestat la seva voluntat de participar-hi, s'han elaborat uns criteris per adjudicar ajuts per oferir la possibilitat de donar opcions per a continuar un pla d'estudis més enllà de l'obligat, basant-se en la situació social i econòmica del nucli familiar.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada