Endesa controlarà a distància diverses línies elèctriques de l'Alt Camp i la Conca de Barberà

Endesa ha finalitzat els treballs que permeten controlar a distància, a través de telecomandaments, deu línies elèctriques de mitjana tensió del Camp de Tarragona. L'objectiu d'aquesta actuació és incrementar la qualitat i continuïtat del subministrament elèctric a gairebé 59.000 clients repartits entre deu municipis de les comarques del Tarragonès, el Baix Penedès, l'Alt Camp i la Conca de Barberà.

En concret, els treballs, que ha tingut una inversió superior als 265.000 euros, aportats íntegrament per la companyia, han consistit a instal·lar sistemes de telecontrol, que funcionen mitjançant equips d'actuació remota i un sistema de comunicacions, a 21 centres de transformació ubicats a diferents punts estratègics de la xarxa elèctrica d'aquestes quatre comarques. El nou sistema permet detectar les anomalies que es puguin produir en qualsevol punt de les línies elèctriques implicades i guanyar, de forma substancial, velocitat d'actuació davant de les possibles incidències.

La millora permet accionar a distància, des del Centre de Control que la Companyia té a Barcelona, els dispositius de maniobra. Aquesta característica permet evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències, ja siguin pròpies o derivades de l'acció d'agents externs, ja que el Centre de Control rep informació que permet detectar i aïllar els defectes que puguin produir-se a la xarxa mitjançant els elements de detecció de pas de defecte. D'aquesta manera s'estalvia temps en la localització d'avaries, amb la conseqüent reducció del temps d'interrupció del subministrament elèctric als clients afectats.

Aquests treballs formen part dels plans d'inversió de la companyia al Camp de Tarragona com un pas més per dotar la infraestructura elèctrica de les seves comarques dels darrers avenços tecnològics, amb l'objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat. En total, la millora beneficiarà els municipis de Pontils, Montblanc i Vimbodí, a la Conca de Barberà, i Valls i Vila-rodona, a l'Alt Camp, així com Tarragona, al Tarragonès, i Bellvei, El Vendrell, Banyeres del Penedès i Calafell, al Baix Penedès.


La reforma apropa les instal·lacions d'Endesa a un model de gestió més eficient de la xarxa mitjançant l'automatització de les seves infraestructures, un aspecte bàsic de les anomenades xarxes intel·ligents o smart grids. Aquest tipus d'inversions continuaran i s'ampliaran en altres punts en els propers exercicis.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada