El Pati de Valls serà l'escenari, el matí d'aquest dissabte, de la Mostra de Cultures

El Pati de Valls serà l'escenari aquest dissabte, 6 de maig, de les 10 del matí a les 2 del migdia, de la Mostra de Cultures. Aquesta iniciativa està organitzada per la regidoria de Benestar Social, en el marc del Pla de Ciutadania i Immigració de Valls amb la participació de Batall Produccions, i pretén enfortir la interculturalitat, el coneixement i la relació de vallencs i vallenques de diferent procedència.

La Mostra de Cultures, que l'any passat amb la seva recuperació de la festa es va celebrar el novembre, es trasllada enguany a la primavera amb voluntat de consolidar-la al mati. Les entitats participants i la regidoria han acordat celebrar la Mostra el mes de maig, tant per la climatologia com per les dinàmiques de les activitats de les mateixes associacions que hi prenen part.

La Mostra de Cultures permetrà que els vallencs de diverses nacionalitats podran apropar la realitat dels seus països d'origen, amb tastets gastronòmics, tallers, músiques, balls i sons. Entre els països representants de la Mostra de Cultures destaquen Marroc, Gàmbia, Senegal, Romania, Colòmbia, República Dominica, Xile, Xina, així com la comunitat gitana i una mostra també de cultura de Catalunya. Precisament, des del Servei d'Atenció a l'Immigrant i des del PLICS s'ha estat treballant amb el màxim d'entitats i col·lectius per tal d'ampliar els participants. Així, s'ha fet un treball de contacte, especialment amb persones de diversos orígens que tenen comerç o formen part activa de la vida social de Valls, aconseguint un augment de cultures representades. D'aquesta manera, a la Mostra de Cultures d'enguany hi seran representats 10 països, quatre més que l'any passat.

A la mostra cada país participant comptarà amb un estand propi. Tots els que s'apropin podran tastar un dels plats preparats pels països presentats. La cultura gambiana hi serà representada a través de l'associació Gambenfaco, la magrebina mitjançant l'Associació Islàmica de l'Alt Camp i l'Associació Badr per la Integració. També hi seran presents l'associació Senegalesos de Valls i l'Alt Camp i col·lectius de Colòmbia, República Dominicana, Xina, Romania, així com col·lectius de dones nouvingudes, mentre que la cultura catalana comptarà amb la participació de la Unió Anelles de la Flama (UAF)

La Mostra de Cultures inclourà diversos tallers i activitats com el de trenes africanes i la mostra de vestuari típic presentat per l'associació Senegalesos, una mostra de vestuari i mobles típics a càrrec de l'associació Badr, una mostra de vestuari a càrrec del col·lectiu de dones nouvingudes, un taller de cistelles de vímet presentat per l'associació sociocultural gitana, un taller d'elaboració de te i cal·ligrafia àrab de l'associació islàmica, un taller d'elaboració de bissap (refresc d'hibisc) de l'associació gambiana, i un de tatuatges amb henna que es realitzaran a l'estand de la cultura marroquina.

La programació de músiques i balls inclou la representació de balls colombians, Bachata (República Dominicana), música i ball de Romania a càrrec del grup Cristi de la Valcea i Asociatia Mihai Eminescu, i els grups Junén, representant la cultura gitana, i el Conjunt Folklore Pablo Neruda de Xile. La UAF hi participarà amb una actuació de sardanes.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada