El Consell Comarcal s'omple de gom a gom al lliurament dels Premis d'Honor de la Conca

La Sala Noble del Consell Comarcal s'ha tornat a omplir de gom a gom amb motiu de la tercera edició del lliurament dels Premis d'Honor de la Conca de Barberà, els guardons que concedeix anualment el Consell Comarcal. En aquesta ocasió els guardonats eren vuit persones d'edats, municipis i camps d'actuació molts diferents.

Durant l'acte, s'ha lliurat la Distinció d'Honor de la Conca de Barberà a l'Associació Cultural Baixa Segarra de Santa Coloma de Queralt en reconeixement a la tasca sociocultural i de recuperació del passat col·lectiu de la Baixa Segarra que han portat a terme durant aquests darrers 25 anys de funcionament, que commemoren aquest any 2017. La mateixa distinció ha rebut l'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc per la dinamització socioeconòmica i cultural que ha comportat per a Montblanc i per a la Conca de Barberà aquests darrers 30 anys la representació, primer, de la Llegenda de Sant Jordi i, posteriorment, la Setmana Medieval de Sant Jordi. També Carme Sureda i Bosch, de Santa Coloma de Queralt, per la tasca rellevant que ha portat a terme al llarg de 30 anys al capdavant d'Aprodisca treballant en favor de les persones amb discapacitats.

D'altra banda, ha rebut la Menció de Serveis Distingits de la Conca de Barberà a Alfons Alsamora i Jiballí, de Vimbodí i Poblet, per la tasca abnegada de difusió cultural de la qual se'n gaudeix Vimbodí i Poblet i, per extensió, el conjunt de la Conca de Barberà. La mateixa Menció s'atorga a Josep M. Sans i Travé, de Solivella, per la sensibilitat que sempre ha tingut i el suport que ha donat des dels càrrecs de responsabilitats que ha tingut al Departament de Cultura de la Generalitat a les iniciatives de la comarca i especialment a la implantació i desenvolupament de l'Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà.

Finalment, s'atorga el Diploma de Reconeixement Comarcal a la Cooperativa Agrícola de la Conca i Secció de Crèdit SCCL, de l'Espluga de Francolí, per l'esforç socioeconòmic en posar-se al dia i pel bon exemple de cooperativisme comarcal. També el Diploma Albert Sala Moreso i Joan Pérez Sánchez, de Montblanc, pel mèrit d'haver obtingut la medalla d'or dels campionats de Catalunya de formació professional CatSkills en les categories d'estudis de Formació Professional de Polimecànica i Aplicacions de Software, respectivament.

Va fer la presentació de l'acte el president del Consell Comarcal, Francesc Benet, manifestant que aquests són uns premis joves, que any a any intenten millorar el seu format per convertir-los en uns premis valorats pels ciutadans. Posteriorment, el conseller comarcal de Cultura, Enric Capdevila, va fer la valoració dels premiats i la lectura de l'acord de concessió que havia estat aprovat per la unanimitat de tots els membres del Consell Comarcal en sessió plenària.

Val a dir que en els parlaments es va posar sobre la taula, tant per part de les persones homenatjades com pel mateix president del Consell Comarcal, propostes molt diverses en relació als premis i a la mateixa comarca que ara caldrà valorar. Però tots els guardonats i guardonada van manifestar la seva satisfacció pel reconeixement rebut, que van fer extensiu a familiars, amics i companys. Per acabar, els alumnes del curs de restauració professional que s'està portant a terme a Concactiva dirigit pel cuiner Òscar Casas.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada