Valls obre convocatòria de subvencions d'IBI i obres per habitatges destinats a lloguer social

La regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Valls obre la convocatòria de les línies de subvencions municipals a habitatges que es destinin a lloguer social, amb l'objectiu d'augmentar el parc de pisos d'aquesta modalitat i facilitar l'accés de la ciutadania a un habitatge per sota dels preus de mercat. D'aquesta manera, la Junta de Govern ha aprovat ja la convocatòria de subvencions que poden arribar a cobrir el 75% de l'Impost de Béns Immobles de l'habitatge que es destini a lloguer social i properament aprovarà les bases de la segona línia d'ajuts de fins a 6.000 euros per obres de reforma que permetin adequar l'immoble i posar-lo també a lloguer social.

L'any 2016 es van incorporar 25 habitatges nous a la borsa per a lloguer social municipal i que es podran acollir a les bonificacions previstes en l'impost de béns immobles. A més, també durant l'any 2016 ja s'han llogat 4 habitatges més, després que els seus propietaris hi hagin efectuat obres de reforma que han estat subvencionades amb 23.600 euros en total.

Pel que fa a les subvencions per obres de millora d'habitatges que properament s'aprovaran, s'hi podran acollir tots els propietaris de pisos que realitzin obres en pisos desocupats per tal posar-los a lloguer. Les subvencions cobriran el cent per cent de les despeses derivades de les obres fins a un màxim de 6.000 euros i inclouen totes aquelles actuacions destinades a garantir l'habitabilitat del pis i que aquest pugui ser utilitzat de manera immediata per a lloguer.

Així, se subvencionen les obres de millora de les instal·lacions d'aigua, gas -inclosa la calefacció-, electricitat i sanejament per adequar l'habitatge a normativa, així com l'arranjament de banys i cuines. Són despeses subvencionables també la millora de l'aïllament tèrmic o acústic amb la renovació dels tancaments dels pisos i també la supressió de barreres arquitectòniques. Per poder acollir-se a la subvenció, els propietaris han d'haver signat amb l'Oficina Local d'Habitatge de Valls (OLH) un conveni per un període mínim de 5 anys i un contracte de lloguer per un període mínim de 12 mesos en lloguer social.

La segona línia d'ajut, aprovada ja aquesta setmana per la Junta de Govern, està destinada a facilitar el pagament de l'IBI amb una subvenció del 75% de l'impost a aquells titulars que opten per destinar el seu habitatge a lloguer social que es gestioni a través de l'OLH. Per aquest motiu, els sol·licitants també han de tenir signat amb l'oficina d'habitatge un conveni per un període de 3 anys per incloure el seu habitatge a la borsa de lloguer social i un contracte de lloguer per un període de 12 mesos. Les bases estableixen que l'ajut només es concedirà un cop per immoble i que s'aplicarà a l'IBI del primer any del contracte de lloguer.

Tots els interessats a optar a aquestes dues línies de subvencions tindran 3 mesos, a partir de la publicació en el Butlletí Oficial de la Província, per aportar la documentació necessària per acollir-s'hi. Les sol·licituds s'hauran de presentar a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) de l'Ajuntament de Valls. (Foto: Ajuntament de Valls).
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada