Valls ha de tornar 80.000 euros per no haver fet uns habitatges socials subvencionats

L'Ajuntament de Valls ha de retornar un total de 74.100 euros a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya per unes subvencions que se li van concedir l'any 2010 amb l'objectiu de fer habitatges socials. Aquestes actuacions no es van arribar a executar per part del Consistori i per aquest motiu, a aquesta quantitat, l'Ajuntament de Valls haurà de liquidar 6.856,8 euros en concepte dels interessos que li han generat la subvenció.

Els fets arrenquen de l'aril del 2010, quan el Departament de Medi Ambient i Habitatge va aprovar la convocatòria de subvencions per a l'adquisició de sòl amb destinació a "habitatges de protecció oficial i allotjaments protegits per a col·lectius vulnerables". L'Ajuntament de Valls va presentar sol·licitud per a accedir a les subvencions per a l'adquisició de sòl destinat a la construcció de 10 habitatges amb protecció oficial al carrer Espardenyers 10 i carrer Verdura 2 i 4, que va ser concedida per un import de 24.700 euros i abonada el 30 de maig de 2014.

També es va presentar una sol·licitud per a la construcció de 12 habitatges amb protecció oficial al carrer Sant Antoni 38, que va ser concedida per un import de 29.640 euros i abonada el 30 de maig de 2014. Finalment, es va presentar una tercera sol·licitud per a accedir a les subvencions per a l'adquisició de sòl destinat a la construcció de 8 habitatges amb protecció oficial al carrer Mossos d'Esquadra, 3 i 5 i carrer Sant Antoni, 30, 32 i 38, que va ser concedida per un import de 19.760 euros i pagada el 30 de maig de 2014.

El passat 29 de setembre de 2016, l'Agència de l'Habitatge de Catalunya va recordat a l'Ajuntament de Valls que l'incompliment de l'obligació de construir en el termini fixat era causa de revocació total de la subvenció, amb l'obligació de retornar la quantia percebuda, incrementada amb els interessos que estableix la Llei de pressupostos de la Generalitat. La base determina que aquest termini era de sis anys. Finalment, en data 27 de febrer de 2016, l'Agència de l'Habitatge de Catalunya va iniciar l'expedient de revocació de les subvencions atorgades a favor de l'Ajuntament de Valls. Així mateix, l'Agència de l'Habitatge de Catalunya va fer el càlcul d'interessos per la devolució dels ajuts que puja a 6.856,8 euros.

El passat 8 de març, l'arquitecte municipal va emetre un informe que conclou que "s'ha comprovat que no s'han complert les condicions establertes derivades de les bases de les subvencions rebudes atès que s'ha incomplert l'obligació de construir en el termini fixat per la concessió. Per tan i a criteri de l'arquitecte municipal sotasignat és procedent el retorn de les quanties de les subvencions mencionades destinades a la construcció d'habitatge de protecció oficial".
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada