Uns 40.000 assalariats de la demarcació de Tarragona no cobren prou per viure, segons el PSC

"Tradicionalment es considerava que tenir feina era suficient per tenir les necessitats materials bàsiques cobertes. Per desgràcia, amb la crisi i les retallades dels governs de la dreta, ja no és així. En aquests moments hi ha treballadors amb ingressos tan minsos que amb prou feines poden pagar el preu del seu habitatge i l'alimentació de la seva família", així ho ha denunciat aquest dimarts, 18 d'abril, el diputat socialista per Tarragona, Carles Castillo, que ha palesat l'increment del nombre de treballadors pobres, també a les comarques tarragonines, aquests darrers anys.

Així, segons Castillo, en aquests moments prop del 15% del total d'assalariats de la demarcació de Tarragona formen part d'aquest grup de treballadors pobres "el que a les nostres comarques, segons els nostres càlculs, afectaria a un col·lectiu d'entre 35.000 a 40.000 assalariats. Les dades ens donen una idea concreta de la dimensió del problema que estem denunciant" . Cal tenir present que es considera un treballador pobre a la persona que treballant més de la meitat de l'any guanya menys del 60% de la renta mitjana nacional, atenent als indicadors europeus generalment utilitzats.

"La caiguda dels salaris i l'augment de la temporalitat que, sobretot, s'ha accentuat després de la reforma laboral del PP i la conseqüent pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors ha fet incrementar la bossa de la pobresa, per primer cop, amb treballadors assalariats", diu Castillo. De fet, els mateixos indicadors de la Unió Europea assenyalen que Espanya és un dels països de la Unió amb un percentatge de treballadors pobres sobre el total d'assalariats més elevat. 

"Davant d'aquesta tessitura els socialistes hem demanat reiteradament la creació d'una renda mínima garantida per a les famílies sense ingressos. Tornem a reiterar la necessitat d'aquesta mesura perquè no ens trobem tan sols davant de l'augment de la pobresa, que també, sinó per primer cop davant d'un col·lectiu de persones que malgrat tenir feina i un sou aquest és tan baix que són incapaços de cobrir les seves necessitats materials més bàsiques", ha assenyalat el diputat tarragoní.

"A més, aquesta tendència perversa ha afectat al conjunt de les classes populars però amb una especial virulència als joves, les dones i als treballadors majors de 50 anys. Lluny de generar ocupació de qualitat les polítiques impulsades tant pel govern del PP com pel de Junts pel Sí han consistit en fomentar la contractació a temps parcial que només ha generat remuneracions baixes i proteccions socials mutilades. Cada cop més es constata que en molts casos, a la pràctica, aquests contractes parcials s'acaben complementant amb hores de feina no declarades i pagades en negre", conclou.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada