Unes 200 persones assisteixen a la presentació de l'entitat Cellers Singulars de la DO Tarragona

Dilluns, 10 d'abril, l'associació Cellers Singulars de la DO Tarragona va presentar els seus vins al Palau Robert de Barcelona. Unes 200 persones, en gran part professionals, van assistir a l'acte. Restauradors, distribuïdors, premsa especialitzada i agents del món del vi van poder tastar els vins del Celler Mas Bella (Masmolets), Estol Verd Celler (Rodonyà) o Cellers Blanch (Puigpelat).

Cellers Singulars són 9 cellers que treballen junts per donar a conèixer els seus vins, i donar valor al territori i patrimoni agrícola del qual formen part.Es caracteritzen pel seu ampli ventall de vins, des de vins escumosos, blancs joves, blancs criats en fusta, rosat, negres i vins dolços. Cinc dels cellers es situen a la Ribera d'Ebre, un al Baix Camp i tres a l'Alt Camp

L'acte que es va fer al Palau Robert va ser conduit per la periodista i sommelier Ruth Troyano que va destacar el treball en xarxa que fan aquest cellers i la seva manera de treballar junts. També va destacar altres aspectes dels cellers com poden ser el respecte per l'entorn i el medi ambient, la memòria històrica del món vitivinícola, la seva joventut, els seus projectes enoturístics, la reivindicació de la veu de l'enologia en femení, l'aposta per varietats autòctones i també per les noves tecnologies.

En la presentació de l'acte també van intervenir el president de l'associació, Josep Maria Llauradó,; el President de la DO Tarragona, Josep Lluís Grogués; el president de l'Incavi, Salvador Puig; i també el xef Sergi de Meià que, com a impulsor del moviment Slowfood, va destacar la importància del treball en conjunt entre la cuina catalana i els vins catalans, així com la diversitat i la qualitat dels vins del cellers singulars.


Llauradó, va destacar la dificultat de comunicar un territori tan extens com el de la DO Tarragona, per això va sorgir Cellers Singulars, però destaca molt positivament la la seva diversitat, que la considera com un valor afegit ple d'autenticitat. Un cop finalitzats els parlaments, els assistents van poder tastar els vins dels 9 cellers, parlar amb cadascun d'ells així com intercanviar-hi opinions i sensacions sobre els diferents vins.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada