Un únic dipòsit abraçarà tota la documentació històrica de l'Arxiu Municipal d'Alcover

El maig de 2016, l'Ajuntament d'Alcover va sol·licitar acollir-se al servei d'assessorament i cooperació en matèria de gestió documental i arxiu que ofereix el Consell Comarcal de l'Alt Camp. El conveni té per objectiu unificar els criteris arxivístics resultants de les diferents actuacions dutes a terme al fons Ajuntament d'Alcover entre els anys 1991 i 2015 i establir un únic sistema de gestió documental que abraci tota la documentació, és a dir, de l'any 1396 fins l'actualitat.

La tècnica en arxivística del Consell Comarcal va iniciar les actuacions al mes de juny i a partir de l'octubre compta amb el suport d'un jove del programa de foment d'ocupació per a la contractació de persones menors de 30 anys qualificades en el marc del Sistema Nacional de Garantia Juvenil. Entre les tasques desenvolupades entre el juny i el desembre de 2016 destaquen la identificació i renumeració de les unitats documentals descrites ens els inventaris existents per detectar si en falten o bé no estan controlades. La renumeració i compactació de les caixes d'arxiu custodiades a l'Arxiu Històric de l'entresòl i a l'Arxiu Històric de la segona planta per optimitzar l'espai i evitar la deformació dels documents. També reencaixar els llibres, arxivadors AZ i altres documents de gran format per tal de millorar la seva conservació i substituir les caixes en mal estat; i finalment la revisió de les transferències pendents dels anys 2013-2016 i la descripció dels expedients.


Paral·lelament, s'han realitzat les obres d'adequació d'un dels espais destinat a arxiu per tal de concentrar tot el fons en un únic dipòsit. S'ha convertir el pis de 67 metres quadrats de la segona planta en un espai diàfan i es calcula una capacitat de gairebé 440 metres lineals de prestatgeria, suficients per custodiar tot els fons municipal, sobretot tenint en compte que amb la implantació d'un sistema de gestió electrònic d'expedients el paper es redueix a la mínima expressió.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada