Obre a Valls un Centre de Dia de salut mental per a usuaris de l'Alt Camp i la Conca de Barberà

Durant el febrer ha obert a Valls un Centre de Dia per a persones afectades per una malaltia mental que permetrà millorar l'atenció a la salut mental a l'Alt Camp i la Conca de Barberà, ja que el nou recurs permetrà que els usuaris no s'hagin de desplaçar a Tarragona, com fins ara, per disposar d'aquest servei. El Centre de Dia disposa de 20 places i la seva posada en marxa permetrà donar una atenció de més proximitat i de major accessibilitat a aquest recurs, ja que significa un increment de places en la regió sanitària de Tarragona.

El delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, i l'alcalde de Valls, Albert Batet, han visitat l'equipament aquest dimarts, 4 d'abril, al matí, acompanyats del director dels Serveis Territorials de Salut, Roger Pla, i dels regidors de Salut, Martí Barberà, i de Benestar Social de Valls, Jordi Cartanyà. Allà han mantingut una trobada amb els responsables de l'Institut Pere Marta, Joan Amigó, director general; Francesc Arrufat, director mèdic; i Cristina Sáez, cap de servei de xarxa externa d'adults; amb qui han conversat sobre els diferents serveis que ofereix el Centre de Dia de Salut Mental de Valls.
 
El Centre està atès per un equip professional format per un psicòleg clínic, dos terapeutes ocupacionals, un treballador social i un administratiu. Es tracta d'un dispositiu amb una funció terapèutica, que té per objectiu la rehabilitació de la persona i la seva reinserció. S'adreça a persones majors de 18 amb trastorn mental sever i s'integra en el circuit assistencial amb la resta de dispositius per afavorir la continuïtat assistencial de la persona afectada.

El treball en el  Centre de Dia es basa en un programa individualitzat i personalitzat de rehabilitació i d'inserció que contempla diverses àrees de  la persona com la relacional, la social, la pragmàtica i  la cognitiva. Aquest programa es treballa amb la persona afectada mitjançant diverses activitats relacionades amb hàbits quotidians, habilitats socials, etc. El Centre de Dia també ofereix suport a les famílies de forma individual i grupal, i els seus professionals també realitzen tasques de recerca i de docència en l'àmbit de la salut mental.

El Centre de Dia de Valls està finançat pel CatSalut i gestionat per l'Hospital Universitari Institut Pere Mata, i forma part del desplegament del pacte territorial de l'Alt Camp i la Conca de Barberà de la cartera de serveis d'atenció comunitària i rehabilitació psicosocial per atendre a les persones amb malaltia mental.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada