Només 50.000 euros a la demarcació per a ajuts a la renda bàsica d'emancipació el 2016

Joan Ruiz, diputat socialista al Congrés per Tarragona ha denunciat que, durant el 2016, l'executiu del PP tan sols va transferir 50.421 euros en concepte d'ajudes a la renda bàsica d'emancipació a la demarcació de Tarragona. La xifra s'ha facilitat a una resposta per escrit del Govern a una pregunta del grup socialista. "50.000 euros per a tots els joves de les comarques tarragonines. Una xifra realment ridícula que, de facto, suposa eradicar definitivament unes ajudes que van ajudar milers de joves tarragonins a iniciar un projecte de vida autònom", ha denunciat el diputat-

Joan Ruiz ha recordat que va ser el Govern socialista qui va impulsar aquesta renda bàsica d'emancipació per ajudar als joves a què pugessin tenir un projecte de vida propi i marxar de la casa dels seus pares. Durant els anys en què va estar en vigor es va demostrar com una eina extraordinàriament útil que va beneficiar directament 8.034 joves tarragonins. De mitjana, aquests 210 euros equivalien al 42% del preu del lloguer mensual del pis.

Un cop van retornar al poder el govern del PP ha anat reduint les aportacions i les partides pressupostàries destinades a tal efecte, reduint el nombre de beneficiaris i també les aportacions que van passar de 210 euros mensuals a tan sols 147 euros al mes mentre, paral·lelament, es negava l'admissió de noves sol·licituds.

"Així doncs, hem arribat quasi a l'asfixia total d'unes ajudes que van demostrar ser molt útils per als joves. Increïble que mentre hem tingut un atur juvenil al llindar del 50% i amb els preus dels estudis universitaris i de cursos de formació ocupacional pels núvols s'hagi castigat, addicionalment, als joves furtant-los d'aquestes ajudes impulsades pel Govern socialista. Realment, han aconseguit la quadratura del cercle...", ha conclòs el diputat tarragoní.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada