Mont-ral obre les peticions per demanar la creació del Parc Natural de les Muntanyes de Prades i Poblet

L'Ajuntament de Montblanc ha estat el primer a aprovar una moció dimarts, 28 de març, de suport a la creació del Parc Natural de les Muntanyes de Prades i Poblet. En aquest cas, la moció també demana que el Consell Comarcal de l'Alt Camp hi faci costat. En els propers dies, aquesta moció està previst que es porti a votació a diferents administracions locals de l'àmbit.

La moció demana que a partir del document de base del qual disposa el Departament de Medi ambient que es pren com a referència, s'impulsi un procés participatiu per a la creació d'un projecte de Parc Natural de les Muntanyes de Prades i Poblet que sorgeixi del consens propi del territori- Aquest document s'ha de presentar a la Generalitat de Catalunya perquè executi la demanda del territori. 

Les Muntanyes de Prades comprenen 22 municipis, cinc comarques i dues demarcacions provincials diferents. A la vegada, hi ha en l'actualitat diverses figures de protecció vigents en l'espai com el PEIN, PNIN, Reserves, Xarxa Natura 2000. La fragmentació administrativa amb la presencia de municipis amb dinamismes socioeconòmics força diferenciats per una banda, i la coexistència de diferents nivells de conservació en l'espai per l'altra, aconsella una gestió conjunta per a la conservació dels sistemes naturals així com el desplegament de mesures efectives de desenvolupament socioeconòmic.

En aquest context es fa prou evident la necessitat de superar una visió particular que cadascun dels ens locals podrien tenir sobre el seu sector territorial de les Muntanyes de Prades i Serra de la Lena i per tant, cal una acció territorial conjunta que la declaració de la figura de Parc Natural ha de proporcionar.


Així doncs, la declaració de l'espai es fonamenta en la voluntat de protegir, conservar i restaurar, si s'escau, els valors naturals, el paisatge i la integritat  dels ecosistemes; fomentar l'aprofitament sostenible dels recursos naturals i la difusió del patrimoni històric, arqueològic i cultural; divulgar la importància ecològica i cultural mitjançant actuacions d'educació ambiental i ús públic; i promoure, cooperant amb d'altres administracions, el desenvolupament socioeconòmic i la millora de les condicions de vida de la població, fomentant i recolzant iniciatives privades com el turisme sostenible i l'agricultura tradicional.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada