Les dones de la demarcació de Tarragona cobren 250 euros menys que els homes, segons el PSC

A les comarques tarragonines les dones cobren, de mitjana, 252 euros mensuals bruts menys que els homes, segons el PSC, el que suposa una bretxa salarial d'un 22'5% de mitjana entre els salaris que perceben els homes i les dones, superior fins i tot a la mitjana nacional. Així ho ha fet públic aquest dimecres, 19 d'abril, el diputat socialista Joan Ruiz qui ha preguntat reiteradament al govern del PP sobre aquesta qüestió.

En concret, les dones cobren 1.118 euros bruts al mes de mitjana per 1.370 euros mensuals bruts els homes. Així mateix les prestacions per paternitat a la província de Tarragona van caure un 4,4% en relació a les dades de 2015. Amb dades oficials tancades es va passar de 4.545 prestacions el 2015 a 4.344 el 2016.

"Crec que les dades objectives són prou eloqüents. Els socialistes volem una societat on es garanteixi la igualtat salarial real entre homes i dones, una realitat que ara no existeix. Per això hem impulsat una proposició no de llei al Congrés sobre conciliació i coresponsabilitat que ha estat aprovada amb el vot a favor de tots els grups, tret del PP", segons el diputat. Aquesta proposició no de llei vol posar el fil a l'agulla a la regulació de la contractació a temps parcial i les hores extres, fomentar els permisos de paternitat i maternitat per tal de fer-los iguals, obligatoris i intransferibles, garantir la universalització de l'ensenyament entre els 0 i els 3 anys, revitalitzar la llei de dependència congelada sine die pel Govern del PP i racionalitzar els horaris, tant en l'àmbit privat com el públic.

"Malgrat la bona feina que es fa des dels ajuntaments, la regressió que ha suposat l'acció de Govern del PP ha facilitat que la bretxa salarial entre homes i dones se situï per sobre del 20%, que molts avis s'hagin de fer càrrec de tenir cura dels seus néts i que més del 70% dels contractes a temps parcial siguin signats per dones, per posar només alguns exemples especialment punyents i que moltes dones que llegeixin aquestes línies reconeixeran perquè ho pateixen en carn pròpia a la seva vida quotidiana”, ha argumentat el diputat socialista.

"El Govern del PP no pot continuar amagant el cap sota l'ala, com els estruços. És responsabilitat de tots que la necessària igualtat entre homes i dones a la nostra societat sigui una prioritat política número 1. Hem de fer possible que es pugui conciliar el mercat de treball amb les necessitats individuals d'estabilitat laboral, salaris i pensions dignes i l'atenció necessària a la vida família. Esperem que puguem desenvolupar amb celeritat l'aplicació d'aquesta proposta sobre conciliació i coresponsabilitat i que els seus efectes es facin realitat quan més aviat millor”, ha conclòs Joan Ruiz.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada