La Cambra de Comerç i Indústria de Valls reconeix els seus guardonats a la Nit de Premis

La Cambra de Comerç i Indústria de Valls concedeix anualment premis i reconeixements sobre foment de l'exportació; jove emprenedor, a la implantació, ampliació i inversió industrial, a la tasca social, econòmica i de servei. Aquest any 2017, el Ple de la Cambra ha acordat distingir a les diferents empreses de l'Alt Camp amb els guardons que es lliuraran en el decurs de la Nit de Premis

Pel que fa als Premis al Foment de l'Exportació, per l'obertura de nous mercats d'exportació s'atorga el premi a l'empresa Stangest SL, empresa familiar del sector veterinari amb seu al Polígon Industrial de Valls. Des del 1994, fabrica i distribueix productes per a la higiene i l'alimentació d'animals de companyia, caracteritzats pels seus components de base natural i el respecte per a la salut de les mascotes. És tracta d'una empresa dinàmica que duu a terme periòdicament contínues incorporacions al mercat de productes nous i innovadors. Els últims anys Stangest SL ha realitzat una aposta clara i decidida per enfortir la seva línia internacional i introduir-se a diferents mercats estrangers, arribant a establir i consolidar relacions duradores amb clients de diferents països de la Unió Europea, als quals exporta els seus productes.

Actualment Stangest SL exporta a Romania, Lituània, República Txeca, Portugal, Grècia, Bulgària, Alemanya, Andorra... Es tracta d'una empresa cent per cent vallenca i amb un remarcable prestigi i solera en el sector de la higiene i alimentació d'animals de companyia.

Per l'increment de les exportacions s'atorga el premi a l'empresa Schütz Ibérica SL,  situada al Polígon Industrial Parc Pla de El Pla de Santa Maria. Té presència a Espanya des de l'any 1995, resultat de la unió entre l'empresa Schütz d'Alemanya que va tenir els seus inicis l'any 1958 i l'empresa catalana Sumbisa Bidones que es remunta als anys 60, ambdues dedicades, aleshores a l'embalatge industrial. Fruit d'aquella unió tenen ara presència a la demarcació de Tarragona amb cinc centres de treball a les poblacions de Vila-seca i el Pla de Santa Maria, que donen feina a més de 250 persones amb una facturació anual al voltant dels 80 milions d'euros.

El grup Schütz és líder al sector de l'embalatge industrial des dels seus inicis. Aquest lideratge es basa en el saber fer de totes i cadascuna de les persones que formen part d'aquesta gran família, així com en la constant evolució, innovació, i desenvolupament de nous productes. Schütz Ibérica SL exporta a diversos països, entre ells  França, Bèlgica, Alemanya... i és una empresa de prestigi internacional arrelada al territori.

Per la labor d'exportació més antiga i duradora s'atorga el premi a l'empresa Norel SA, situada al Polígon Industrial de Valls, és una empresa dedicada al desenvolupament, fabricació i comercialització d'additius per a la nutrició animal. Va ser fundada per D. Enrique Pablos, i estan situats al Polígon Industrial de Valls des de l'any 1982, on es troba la planta del grup més important a nivell mundial.

Norel SA  compta amb més de 50 persones a la planta de Valls, i des de Valls exporta a més de70 països de tot el món. Es tracta d'una de les empreses exportadores de l'àrea de Valls, amb mercat a un nombre molt important de països del món. La seva missió és aportar valor i coneixements innovadors en nutrició i salut animal. És una empresa amb un remarcable prestigi i solera en el sector d'alimentació animal, amb un destacat arrelament internacional.

Pel que fa als reconeixements de la Cambra de Comerç i Indústria de Valls a la implantació, ampliació i inversió industrial, es guardona SCA Hygiene Products SL, situada a Puigpelat-Valls, companyia global líder en productes i solucions d'higiene per a la salut i benestar de les persones, que el 17 d'octubre de 2014 va inaugurar la seva primera línia de producció de bolquers a la seva fàbrica de Puigpelat-Valls. D'aquesta manera, Puigpelat-Valls es va convertir no només en la primera planta de SCA en produir bolquers per a nadons de l'estat espanyol, sinó també en la primera de la companyia a Europa que integrava la fabricació de productes per la cura personal i de paper tisú.

L'activitat d'aquesta línia de producció respon a l'acord de col.laboració entre SCA i Mercadona per a produir els bolquers de la marca Deliplus, la seva posada en funcionament va suposar la creació de 50 nous llocs de treball a la planta i un reforç de la presència de SCA a Catalunya, una comunitat que creu en la indústria com a motor de creixement i desenvolupament econòmic. Des de la seva adquisició l'any 2005, SCA ha invertit a la planta de Puigpelat-Valls més de 200 milions d'euros. Aquesta quantitat s'ha traduït en un reforç de l'aposta de SCA en camps com la innovació, el compromís amb la sostenibilitat i el respecte al medi ambient; aspectes, tots ells, que defineixen la política de la companyia. I, sobre tot, ha permès que la planta de Puigpelat-Valls s'hagi convertit en el que és avui: un referent dins de la companyia que dóna feina a més de 500 empleats.

Fluvitex SA situada al Polígon Industrial de Valls és una empresa autòctona que es va implantar l'any 2013 i que es dedica a la fabricació de nòrdics, coixineres i coixins en un procés molt tecnificat; la producció va destinada als establiments de la cadena IKEA. Fluvitex va invertir a la nova planta del Polígon Industrial de Valls inicialment 8 milions d'euros,  arribant als 11 milions d'euros. Actualment treballen en la producció un total de 120 treballadors a la temporada baixa i 150-160 persones a la temporada alta, el segon semestre de cada any.

Fluvitex pertany al grup català Macías, originari de Sant Joan de les Fonts, són la tercera generació en fabricació de maquinaria tèxtil i reciclatge industrial. Després de l'èxit de la planta de Valls el grup Macías obrirà l'any 2018 una planta als EE.UU. a Columbus (Ohio), per abastir les botigues IKEA als EE.UU. L'objectiu inicial del projecte de tornar la indústria tèxtil a Catalunya i fer-la competitiva s'ha complert, pel que la continuïtat del projecte a Valls és garantit fins a finals de l'any 2022.

Pel que fa al Premi Jove Emprenedor, el guardó d'aquesta edició s'ha atorgat a Eduard Segura Jobal, de 44 anys d'edat, dissenyador industrial en perfil creatiu. Ha creat Lavakan, que fabrica cabines d'spa per a gossos, i recentment ha inventat i patentat un concepte de maquina de rentat i assecat 'Wellness' per a gent gran, en via de fabricació. Les maquines de Lavakan són pel tractament de la pell i neteja dels gossos, i la maquina 'Isensi' per a la higiene i salut de les persones grans. L'empresa es va crear l'any 1999 i es troba al Polígon Industrial de Valls. Entre Lavakan i Aste, que comparteixen tallers, ocupen unes 40 persones, actualment en fase d'expansió i internacionalització. Eduard Segura és gerent de Lavakan.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada