Forès finalitza la primera fase de l'elaboració d'un Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible

L'Ajuntament de Forès ha finalitzat la primera fase de l'elaboració d'un Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES) que serà l'eina que guiarà al municipi per arribar al 2020 amb un 20% menys de les emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEH) respecte el 2005, complint amb els compromisos adquirits en el marc del Pacte d'Alcaldes. La primera fase que ha consistit en realitzar un inventari municipal de consums energètics i d'emissions de GEH associades als principals sectors d'activitat.

L'inventari ha permès detectar els sectors que tenen major impacte a nivell d'emissions, com són el transport causant del 58% de les emissions, seguit del sector domèstic i sector serveis, amb el 26% i 13% de les emissions respectivament. De la mateixa manera, ha permès conèixer el total d'emissions de GEH del 2005, que es comptabilitzen en 374 t CO2, i calcular el 20% de reducció pel 2020 a què es van comprometre el 2015 quan van firmar el Pacte d'Alcaldes.

Per aconseguir aquesta reducció del 20% que correspon a 75 tones de CO2, l'Ajuntament de Forès portarà a terme diverses accions, tant en l'àmbit municipal, com del propi Ajuntament, per tal de millorar l'eficiència energètica, promoure les energies renovables i disminuir les emissions del transport privat i de la gestió de residus. L'Ajuntament de Forès ja ha finalitzat la segona fase on es defineix el Pla d'Acció que ha de permetre assolir els objectius de reducció establerts.


Per tal de fer partícips als ciutadans de Forès en l'elaboració del Pla d'Acció s'inicia un procés de participació ciutadana. Es poden enviar les propostes d'accions per aconseguir la reducció del 20% d'emissions de GEH i definir el Pla d'Acció fins el dimarts, 18 d'abril, al correu electrònic secretaria@fores.cat o presentant personalment una instància a l'Ajuntament. Per a més informació es pot consultar el document esborrany del PAES, al propi Ajuntament o en aquest enllaç.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada