ERC assenyala que està consolidant la capitalitat de Valls en salut a l'Alt Camp i la Conca

ERC de Valls proposa que la ciutat exerceixi la capitalitat sanitària real a l'Alt Camp i la Conca de Barberà, i mantingui el Pius Hospital com un centre modèlic, eficaç i ben gestionat. Segons la formació, aquest compromís electoral d'ERC a Valls es va implementant des del grup municipal a l'Ajuntament gràcies a la tasca de govern dels seus regidors, que garanteixen el desplegament a la ciutat de l'actual model sanitari de la Generalitat i dels acords amb el Departament de Salut. Així, assenyala que aquesta tasca ha tingut en els darrers dies tres mostres d'acompliment, que fan que des d'Esquerra en faci una valoració molt positiva i que encoratgi l'equip de govern a seguir aquest camí.

En primer lloc, s'ha presentat el nou centre de dia de la Residència Alt Camp amb una inversió de 400.000 euros i una oferta ampliada a 40 places geriàtriques; en segon lloc, el Pius Hospital de Valls ha tancat l'exercici econòmic del 2016 amb equilibri pressupostari i havent fet importants inversions en la unitat de diagnosi per la imatge; i en tercer lloc, ahir mateix, es va inaugurar el centre de dia de salut mental que evita als malalts de les dues comarques els desplaçaments fins a Tarragona. Aquest darrer és un projecte llargament reivindicat pels usuaris del servei i que finalment l'equip de govern municipal ha posat en funcionament.

El president de la secció local d'ERC a Valls, Andreu Garcia, assenyala que "defensem un model sanitari públic universal, equitatiu, de qualitat i finançat íntegrament amb impostos en tot allò que sigui essencial i que garanteixi el dret a la salut dels ciutadans". Garcia afegeix que "considerem que la protecció i la promoció de la salut és una prioritat bàsica, i per això cal un sistema de salut integral i proper que faciliti la cohesió social, eviti les discriminacions i sigui una eina cabdal de justícia social".

La taxa d'envelliment de la població a Valls fa que sigui necessari el nou centre de dia de la Residència Alt Camp. Alhora, per garantir el continu assistencial, el centre geriàtric s'ha dotat amb quinze places públiques més gràcies a un acord amb la Generalitat. "L'objectiu és implementar a Valls el model assistencial d'ERC, que el conseller de Salut, Antoni Comín, està desplegant a tot Catalunya i del qual la nostra ciutat també se'n beneficia", segons Andreu Garcia.

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Valls i vicepresident del consell d'administració del Pius, Jordi Cartanyà, manifesta que totes aquestes inversions i millores assistencials "ajuden a garantir un model sanitari a la ciutat al servei de les persones". Sobre el centre de salut mental, Cartanyà recorda que "ha estat molt important que després de molts anys de reivindicació per part de l'associació Porta Oberta, que ja el demanava l'any 2006, per fi el tinguem a la ciutat". El Departament de Salut "ha iniciat un pla per millorar l'atenció als malalts mentals, i al Camp de Tarragona la primera inversió s'ha fet a Valls", destaca.

Pel que fa al Pius, Jordi Cartanyà afirma que "valorem molt positivament el treball conjunt de CatSalut i l'equip directiu per garantir el correcte finançament del centre. És una línia de treball que cal continuar i a la qual donarem tot el nostre suport".
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada