Els quatre regidors d'ERC de Valls s'adhereixen al Pacte Nacional pel Referèndum

Jordi Cartanyà, Òscar Peris, Núria Gavarró i Francesc Anguela, regidors de l'Ajuntament de Valls per ERC i integrants de l'equip de govern, s'han adherit al Pacte Nacional pel Referèndum com a mostra del seu compromís perquè la ciutadania catalana pugui votar sobre el seu futur polític com a nació. Coincidint amb la campanya de recollida de signatures de la festivitat de Sant Jordi, els quatre regidors van reafirmar diumenge, 23 d'abril, el compromís amb el manifest que promou la celebració del referèndum.

Jordi Cartanyà, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Valls, va assegurar que "novament milers i milers de catalans i catalanes expressen la seva voluntat de votar en referèndum. Esperem que davant d'aquest clam cívic de democràcia, el govern del PP i els partits que li donen suport reaccionin i s'asseguin a la taula per negociar el referèndum". Durant tota la diada de Sant Jordi, es van recollir signatures dels vallencs a favor del referèndum a la parada d'ERC al Pati. En total, hi van passar 230 signants, que se sumen als milers de ciutadans i ciutadanes que van donar el seu suport en més de mil punts instal·lats arreu del país. La campanya de suports al Referèndum viurà un segon moment àlgid l'1 de maig, dia del Treball, amb una nova recollida massiva de signatures. Mentrestant, hi haurà encara diversos punts oberts arreu del país i igualment es podrà firmar a la pàgina web del Pacte Nacional pel Referèndum.

A proposta del Parlament de Catalunya, i amb l'impuls del Govern de Catalunya, el dia 23 de desembre de 2016, es va constituir el Pacte Nacional pel Referèndum, que aplega milers d'entitats socials, culturals i polítiques, amb el propòsit d'impulsar un pacte entre els governs de l'Estat i de la Generalitat que permeti la celebració d'un Referèndum eficaç i vinculant. El Comitè Executiu del Pacte rebé l'encàrrec d'elaborar un manifest que recollís aquesta aspiració transversal. El dia 1 de febrer, el Plenari del Pacte aprovava el text proposat pel Comitè. Ara es difon el manifest per aconseguir el màxim possible d'adhesions individuals i col·lectives.

El manifest argumenta que el desig de Catalunya de decidir el seu futur polític "cada cop s'ha fet més evident davant del món, fins al punt de convertir-se en una aspiració sostinguda, que avui recull la voluntat d'una gran majoria de la seva població". El document posa de manifest que "la voluntat d'expressió de les catalanes i dels catalans mitjançant un referèndum és majoritària i transversal; i congruent amb la determinació cívica, pacífica i democràtica que han expressat les multitudinàries mobilitzacions de la societat organitzada a favor del seu dret a decidir".

El manifest insta els Governs de Catalunya i de l'Estat espanyol a "superar les dificultats polítiques i els apriorismes, i a assolir finalment l'acord que estableixi les condicions i les garanties justes i necessàries per a la celebració d'un referèndum reconegut per la comunitat internacional, el resultat del qual haurà de ser políticament vinculant i efectiu". I el text afegeix que "la cultura democràtica reclama solucions polítiques als problemes polítics. I ho fem apel·lant al mecanisme fonamental de què disposen les societats modernes: el coneixement i la validació de la voluntat majoritària del poble que s'expressa amb el vot".

Així mateix, ERC considera molt positiva la tasca de difusió del seu projecte polític per al futur de Catalunya que es va fer des de la parada instal·lada per Sant Jordi a la plaça del Pati. Els militants, els càrrecs locals i comarcals i els mateixos regidors de l'Ajuntament de Valls van informar els vallencs sobre la campanya 'La República que farem'. Un dels moments de major afluència de gent al centre de la ciutat va coincidir, a la 1 del migdia, amb la celebració del vermut per la República Catalana a la parada, una experiència que tindrà continuïtat en futures ocasions.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada