Els ajuntaments de Montblanc i Valls col·laboren en l'organització de la Fira Camins d'FP

Aquest dimecres, 5 d'abril, obre les portes la Fira Camins d'FP que durat dos dies aplegarà l'oferta de formació professional del Camp de Tarragona. L'esdeveniment es celebra a la Fira de Reus i compta amb la col·laboració  en l'organització dels ajuntaments de Montblanc i Valls, entre altres, i de  la Diputació de Tarragona, la Generalitat de Catalunya, la Cambra de Comerç de Reus.

A més de la coorganització, la Diputació estarà present a la Fira Camins d'FP informant sobre els cicles formatius de grau superior d'Arts Gràfiques i Disseny que ofereix a través de les Escoles d'Art i Disseny que gestiona a Tarragona i a Reus. Precisament alumnes d'aquests centres d'educació artística de la Diputació han estat els encarregats de dissenyar el cartell del certamen actual. I d'entre els treballs que han preparat enguany, que s'exposaran a la fira, s'escollirà el cartell de la propera edició.

A més, la Diputació també tindrà un estand per donar a conèixer els serveis d'emprenedoria i ocupació que posa a disposició dels ciutadans. A través de l'Àrea de Recursos Humans i Polítiques Actives d'Ocupació de la institució s'impulsen accions per al foment de l'ocupació i l'emprenedoria, com és el cas de les xerrades que s'imparteixen als centres formatius o de la Formació Dual, que promou l'ocupació entre alumnes de grau mitjà.

La Fira Camins d'FP es complementa enguany amb un programa de sessions tècniques a càrrecs de professionals experts en temàtiques com noves professions i reptes de l'FP, mobilitat internacional per estudiants i docents, la presentació de les dades d'inserció de la FP 2016, i sessions emprenedoria social. També s'ha volgut impulsar el paper de les empreses en aquest acte, per la qual cosa s'han organitzat per les tardes taules amb empreses en les quals aquestes exposaran la seva experiència en formació dual. Seran 15 empreses i algunes més, que participaran des de la fila 0. I també hi haurà un espai per exalumnes d'FP que actualment treballen, per compte aliena o per compte propi. En aquest espai podran explicar la seva experiència, primer com a estudiants i després sobre la seva transició a la vida activa, així com les competències que els ha demanat el mercat laboral.

A banda de l'estand de cada centre expositor, es faran demostracions de les diferents especialitats, que aniran a càrrec de l'alumnat dels diferents centres. Algunes d'aquestes activitats seran itinerants pels diferents espais de la fira, d'altres seran de suport a l'organització i protocol de l'acte i d'altres es faran en un espai habilitat al foyer de Fira Reus.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada