El Ple de Valls aprova una moció de la CUP per fer un Protocol contra les agressions masclistes

El ple municipal de l'Ajuntament de Valls de dilluns, 24 d'abril, va aprovar per unanimitat una moció presentada per la Crida per Valls-CUP que instava el Consistori a redactar un Protocol contra les agressions masclistes als grans esdeveniments d'oci o festius de la ciutat. La moció demanava que es convoqués, amb caràcter d'urgència donada la proximitat de la Festa Major, una comissió de treball per a la redacció d'aquest protocol, que hauria d'incloure "actuacions i procediments davant d'una agressió masclista i de prevenció d'aquestes, formació específica als diversos agents que vetllen per la seguretat durant les festes d'oci a Valls i informació i sensibilització sobre les violències masclistes".

A banda de la redacció del Protocol contra les agressions masclistes, la moció presentada per la CUP també demanava la creació d'una campanya comunicativa i de sensibilització per la Festa Major i altres esdeveniments d'oci. Així, doncs, s'instava l'Ajuntament a elaborar un cartell institucional amb un lema de condemna a les agressions masclistes, fer arribar tot el material i la informació relativa a la campanya a totes les entitats organitzadores d'actes i a tots els establiments participants de les festes d'oci, la presència de la campanya als materials físics que s'editin per les festes i incloure punts d'informació en esdeveniments amb molta afluència de públic, tant a nivell informatiu com d'assessorament i acompanyament a les víctimes.

Per últim, la moció aprovada pel Ple proposava incorporar la perspectiva de gènere en l'organització dels actes i l'elaboració de la programació de la Festa Major i esdeveniments importants de la ciutat, vetllar perquè els esdeveniments que s'organitzin a Valls contemplin el Protocol i la campanya comunicativa i traslladar l'acord a les Comissions de Festes, al conjunt d'entitats socials, veïnals i de dones de la ciutat i a les entitats i promotors privats implicats en el desenvolupament de grans esdeveniments d'oci o festius a la ciutat.

El regidor Jordi Robert va aprofitar la presentació de la moció per recordar que "les violències masclistes a l'espai públic són evidents i existeixen, encara que ara per ara no s'entenguin com un risc elemental i es normalitzin i invisibilitzin". La candidatura considera que "les agressions masclistes són formes d'opressió patriarcal que apareixen constantment en la nostra quotidianitat i en els nostres espais" i, per aquest motiu, van considerar imprescindible un Protocol contra aquestes agressions.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada