El PDeCAT de Montblanc denuncia la improvisació a l'entorn de les obres del Pont Vell

El Partit Demòcrata de Montblanc considera que les actuacions que l'Ajuntament està fent a l'entorn del Pont Vell només responen a la improvisació. Segons la formació, als darrers plens s'han debatut qüestions relacionades sobre el projecte que afecta aquesta zona i la de l'entorn del Centre Educatiu Mare de Déu de la Mercè. A pesar de les peticions d'actuació que s'ha fet per part del grup i per part de veïns, no s'han emprès accions clares de millora d'aquests espais.

El PDeCAT afirma que tot i que a l'Ajuntament de Montblanc existeix un projecte per consolidar un mur al camí d'accés al centre educatiu i el cementiri municipal, que data del setembre del 2016, l'estat de degradació d'aquest pas cada dia és més gran. Segons els serveis tècnics municipals l'obra es podria executar, ja que el projecte també inclou la integració del mur medieval que va aparèixer fa uns mesos. El Partit Demòcrata veu en aquesta situació deixadesa i manca de voluntat per resoldre-ho. Les cates arqueològiques de l'edifici del Kursaal estan centrant l'atenció de l'equip de govern, deixant de banda la problemàtica del Pont Vell.

Per al cap de llista del PDeCAT, Francesc Viñas, la situació d'aquest camí "ens preocupa perquè, a banda dels joves que van a la Mercè, per aquí hi passen també els usuaris de l'escola d'adults i gent gran que va al cementiri i tal com està algú pot prendre mal". A causa dels darrers episodis de pluges, el camí ha perdut consistència i es poden veure esvorancs i, fins i tot elements de seguretat que s'han precipitat a la llera del riu. 

Ja fa uns mesos que el regidor Marc Vinya, va denunciar a les xarxes socials l'estat d'abandonament del mur medieval "presentat als mitjans de comunicació com un gran element patrimonial i que fa molt temps que es troba partit en tres trossos i llençat al mig del riu". Vinya ha afegit que "havent-hi un projecte i recomanacions tècniques de com moure aquest mur, es va tirar pel dret i ara està tal com va quedar, quan es va partir per no seguir les recomanacions dels tècnics".

El Partit Demòcrata no vol entrar a valorar la modificació del pla general de Montblanc en l'àmbit del Pont Vell, ja que la seva manca de concreció i la improvisació que veuen en aquestes actuacions, no els permet poder emetre una opinió, per aquest motiu el sentit del vot va ser d'abstenció al ple on es va tractar aquesta qüestió. "No tenim clar que es vol fer en aquest espai, cada vegada més es posen projectes, sobre projectes i no veiem res definit. La sensació és que no hi ha planificació" ha reblat Francesc Viñas.

El Partit Demòcrata lamenta, a més les molèsties que s'estan causant als veïns de la zona, que estan cansats de tant temps de demores i inacció, tal com es va poder veure al darrer ple.  Els regidors del PDeCAT han rebut les queixes i demandes de propietaris de l'entorn del Pont Vell i les han traslladat al ple sense obtenir una resposta clara. Els regidors consideren que els compromisos que s'adopten per part de l'equip de govern no són creïbles, després de veure com ha anat passant el temps i no s'han vist millores significatives.

Per altra banda, segons el PDeCAT, qui opti per arribar al centre educatiu de la Mercè des del Pont Vell, travessant la carretera, es troba amb l'obligació de passar per un espai sense arranjar, per accedir al pas de vianants. Els regidors del Partit Demòcrata han demanat, en reiterades ocasions, millores en la seguretat a l'accés a Montblanc a la carretera d'Artesa. Un cop acceptada la titularitat de la carretera per part de l'ajuntament, ara es demanda celeritat en la consecució d'aquestes millores, ja que en pocs mesos s'han produït petits accidents i topades a l'alçada de la porta del complex educatiu. "L'excusa era que la carretera era de la Generalitat, ara ja és de l'ajuntament. Creiem que dir que ja hi ha un senyal que limita la velocitat a 50Km/h i que això és suficient, és tenir molt poca consideració cap als veïns  que han demanat solucions als accidents", ha afegit Marc Vinya.

El Partit Demòcrata també ha recollit les queixes per la situació dels contenidors d'escombraries d'aquest punt. Per poder dipositar les deixalles cal transitar per un espai sense urbanitzar, quan a pocs metres hi ha una vorera. Els regidors del PDeCAT, veuen que la solució és senzilla i sense cap altra actuació més enllà de reubicar els contenidors uns metres enllà.


Finalment, per al Partit Demòcrata cal resoldre de forma urgent les maniobres dels autobusos del servei de transport escolar.  El comitè local celebra que finalment, després de molts anys, el centre escolar i l'ajuntament hagin iniciat converses per resoldre aquesta qüestió. Cada dia hi arriben quatre autobusos i la solució per incrementar la seguretat no pot demorar-se més. Per això des del PDeCAT es vol esperonar a ambdues parts a resoldre la situació de forma definitiva per tal que el pròxim curs escolar els autobusos puguin prestar els seus serveis amb totes les garanties per evitar incidents. En aquest sentit, demanden que s'aprofitin les vacances escolars de l'estiu per fer les millores que calguin i arrencar el nou curs amb la resolució definitiva d'aquesta mancança.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada