Valls destinarà 6.600 euros al control dels coloms, tórtora turca i cotorra argentina a la ciutat

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Valls ha adjudicat el control integrat de la població de coloms, tórtora turca i cotorra argentina, pel període de gener a desembre de 2017, a l'empresa Gestió de Residus i Biodiversitat SL per un import de 6.655 euros. Durant l'any 2016, aquesta empresa ja ha portat a terme actuacions a Valls, de cens, captura, protecció d'edificis i atenció a la ciutadania, i s'han capturat coloms, amb els sistemes de gàbia trampa degudament planificats.

De totes les espècies d'aus que viuen a les ciutats, el colom és la més característica. Durant els darrers anys aquesta espècie ha incrementat el seu nombre a la ciutat. Aquest augment ha estat degut a que hi troba aliment i de llocs per niar. La superpoblació de coloms pot causar nombrosos problemes com els relacionats amb la salut pública, la degradació del patrimoni arquitectònic, el mobiliari urbà o la vegetació així com els cultius que estan a propers a la ciutat. També el servei de neteja municipal es veu afectat per la necessitat d'augmentar la freqüència en determinats punts bruts.

El control integrat de la població de coloms, tórtora turca i cotorra argentina al nucli urbà de Valls, pel període de gener a desembre de 2017, consistirà en el manteniment del cens trimestral de coloms, amb identificació els estols, punts crítics i dormiders que hi hagi per a incloure'ls en el pla de gestió. També la resolució progressiva dels punts crítics de molèsties en via pública i la continuació de les captures selectives amb gàbia trampa i captures d'adults de cotorreta, així com impediment de la reproducció als nius actius, per evitar que eclosionin ous i que en surtin exemplars joves. 
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada