Querol acull a la deixalleria restes vegetals dels veïns coincidint amb la prohibició de fer foc

Els veïns de Querol poden portar les seves restes vegetals a la deixalleria municipal de Querol, situada a Mas Bermell, fins al 15 de juny. La mesura s'aplica coincidint amb el fet que des d'aquest dimecres, 15 de març, i fins al 15 d'octubre, no és permès encendre foc en terreny forestal. A més, "a l'estiu és perillós amuntegar les restes vegetals en qualsevol lloc del municipi, també a la deixalleria, propera al bosc i és recomanable netejar el mínim les parcel·les", afegeix l'Ajuntament.

La prohibició d'encendre foc està recollida en el Decret 64/1995 té com a objectiu establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals. La norma regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d'espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat.


Especialment, no es poden cremar restes de poda i d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals, sense una autorització expressa del Departament d'Agricultura. Tampoc no es poden fer focs d'esbarjo ni d'altres relacionats amb l'apicultura. Dins de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s'utilitzin barbacoes d'obra amb mataguspires.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada