Poblet acull la primera jornada per confeccionar la Carta del Paisatge de la Conca de Barberà

El Palau de l'Abat del Monestir de Poblet serà aquest dissabte, 18 de març, la seu de la primera jornada que ha de permetre confeccionar la Carta del Paisatge de la Conca de Barberà. Les sessions, que començaran a dos quarts de 10 del matí, se centraran el l'entorn i les inscripcions per participar-hi es poden formalitzar al correu electrònic paisatge@concadebarbera.info o a través de la web www.paisatgedelaconca.cat. L'alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Güell, i el conseller comarcal de Paisatge, Josep M. Vidal, obriran aquestes sessions que s'aniran desenvolupant al llarg de l'any a diversos municipis de la comarca.

El primer bloc temàtic se centrarà en el vi com a producte llança de la comarca amb intervencions de l'enòleg Martí Magrinyà, que parlarà del vi a la Conca de Barberà, de l'enòloga Ruth Troyano, que se centrarà en el futur del vi i de la presidenta del Consell Regulador de la DO Conca de Barberà, per explicar la denominació d'origen. Aquest primer torn finalitzarà amb un debat amb els tres ponents sobre el vi, les vinyes i els cellers. Després d'una pausa cafè els conferenciants se centraran en els elements naturals de la comarca, amb Jesús Ortiz de l'Associació CEN que parlarà dels ecosistemes aquàtics, Ester Trullols, directora del PNIN de Poblet que se centrarà en els espais forestals i les seves amenaces i Joan Pallisé, màster en intervenció ambiental, que exposarà el paper dels elements naturals en les cartes del paisatge. Com en l'anterior, el bloc tancarà amb un debat entorn als elements naturals i el paisatge.


Pels volts de la 1 del migdia s'encetarà el darrer tema de debat, que se centrarà en la terra i el paisatge com a productor. Salomó Torres, d'Unió de Pagesos, farà una intervenció sobre la pagesia i els reptes de futur. Joan Cartanyà, de Fet a la Conca, se centrarà en els productes de la Conca com a oportunitat. Finalment, Carles Ahumada, de la Cooperativa l'Olivada, parlarà d'experiències alternatives. El debat amb els ponents i el públic porta per lema la terra, els productes i el paisatge. Els assistents també tenen opció de dinar, finalitzada la jornada, a l'Hostatgeria de Poblet, per un preu de 18 euros, i a les 4 de la tarda, després de l'àpat, s'oferirà una visita guiada al Monestir. 
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada