Opinió.- El comerç català

MARC VINYA*. El Parlament de Catalunya ha iniciat els treballs per posar al dia la legislació sobre comerç. S'han iniciat els tràmits per a l'aprovació de la Llei de comerç, serveis i fires. La futura llei posarà ordre a la dispersió de les disposicions vigents ja que calia actualitzar la normativa existent fins ara. El Decret llei 1/2009, de 22 de desembre, d'ordenació dels equipaments comercials no respon a les necessitats i realitat social actuals.
           
En línies generals, la llei recull la possibilitat que els comerços obrin 75 hores setmanals i també es vol donar llibertat als comerciants per determinar en quins períodes volen fer les campanyes de rebaixes. Per altra banda, es manté que es pugui obrir 10 festius a l'any. La nova llei vol garantir mesures de protecció als consumidors, com ara que no es puguin vendre o oferir productes a domicili si el client no els ha demanat o acceptat prèviament. La nova regulació, a més, va acompanyada d'una injecció de 6,5 milions d'euros destinats a la promoció del comerç de proximitat.

Totes aquestes mesures van en sintonia amb com des del Partit Demòcrata veiem el sector comercial. Sempre hem fet una defensa clara i inequívoca del petit i mitjà comerç. La nostra aposta ha estat per assolir l'equilibri i la coexistència entre els negocis de proximitat i les grans superfícies comercials.

Amb aquest avantprojecte de llei, aprovat recentment pel Consell Executiu de la Generalitat,  es preveu actualitzar la normativa davant les noves necessitats. El nostre partit vol consolidar el model català de comerç basat en la competitivitat i la sostenibilitat. La Generalitat té competències exclusives en la regulació de comerç i l'impulsa des del convenciment que és una activitat econòmica de primer ordre.

*Marc Vinya Miralles és el president de l'Executiva Comarcal del Partit Demòcrata a la Conca de Barberà.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada