Opinió.- Corregim la desigualtat en tots els àmbits

NÚRIA GAVARRÓ*. El dia 8 de març commemorem el Dia internacional de les dones i per la Regidoria de Participació Ciutadana i Igualtat aquesta és una data que marquem al calendari, igual que el 25 de novembre, Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones. Enguany l'Ajuntament de Valls centra la commemoració en dos àmbits: la lluita de la dona per fer-se un espai en l'àmbit de la ciència i la reivindicació del paper de la dona en àmbits on encara trobem mostres de masclisme, com és l'esport.
 
Amb aquest propòsit hem preparat un programa d'actes en col·laboració amb la Regidoria d'Acció Cívica i Joventut i la Regidoria d'Esports. Volem constatar la necessitat d'establir una transversalitat en les polítiques de gènere i d'igualtat perquè només d'aquesta forma podrem contribuir de forma efectiva a treballar globalment en favor de l'equitat de gènere i l'apoderament de les dones. Ens hem d'implicar des de tots els àmbits de l'administració local.

Del 8 al 17 de març trobareu al claustre de l'edifici de Casa Caritat de Valls, a la carretera del Pla, l'exposició “Dones i ciència”, que pretén donar a conèixer les aportacions que han fet les primeres dones científiques i tècniques: dones que, des de les seves posicions, van transformar i transformen les fronteres dels espais tradicionalment assignats a homes. L'exposició recorrerà, de forma itinerant, els diferents centres educatius de la ciutat a partir del 17 de març, per tal d'acostar la temàtica als adolescents vallencs que, per altra banda, ja l'estan treballant des de les aules gràcies a la feina feta en coeducació i que estem fomentant des de la Regidoria amb els diferents centres d'educació secundària de la ciutat.

Per altra banda, seguim amb el II Cicle de cinema de gènere a la sala d'actes de l'Institut d'Estudis Vallencs, en col·laboració, com l'any passat, amb el CineClub Valls. En aquesta segona edició, després de la bona acollida del primer any, hem volgut anar més enllà en les temàtiques dels films; l'any passat les pel·lícules projectades reflectien els rols i els estereotips de gènere assignats històricament a dones i homes, aquest any tractem la violència masclista i ens endinsem en el col·lectiu LGBTI, un dels que més pateix la discriminació.

I el plat fort i colofó de tota la celebració al voltant del Dia Internacional de les dones serà aquest dissabte, 11 de març, a partir de les 5 de la tarda, amb l'Aerobic day al Pavelló Xavier Tondo de Valls, una activitat que enguany porta el lema “Mou-te per la igualtat”. Durant l'activitat es farà la lectura del manifest institucional a càrrec de dones esportistes de la nostra ciutat que practiquen diverses modalitats esportives: futbol, triatló, bàsquet, vela i atletisme. Amb aquesta sessió d'aeròbic, oberta a tothom, volem donar visibilitat a les dones esportistes de Valls.

Des de l'Ajuntament de Valls animem a tota la ciutadania a participar en els actes programats com a homenatge als moviments a favor dels drets de les dones i de reivindicació per continuar fent evidents les desigualtats de gènere. Perquè cal corregir la desigualtat dia a dia per tal de garantir que els drets de les dones siguin plenament efectius i no es vulnerin en cap circumstància. Tots i totes hem d'estar compromesos amb el repartiment dels temps i els treballs, amb la coresponsabilitat i en incorporar les aportacions de les dones per assolir una societat autènticament democràtica, justa i equitativa.

*Núria Gavarró i Rodríguez és regidora d'ERC de Participació Ciutadana i Igualtat a l'Ajuntament de Valls.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada