Més de 300 patinadors es donen cita aquest cap de setmana al Trofeu de Grups de Xou del Pla

Aquest dissabte, 11 de març, i diumenge, 12 de març, se celebrarà l'onzena edició del Trofeu de Grups Xou del Pla de Santa Maria de patinatge artístic. De dos quarts de 10 del matí a dos quarts de 9 del vespre, a les dues jornades, més de 300 patinadors mostraran les seves creacions sobre la pista del Pavelló Municipal del Pla.

Fins a la creació del Trofeu de Grups Xous del Pla, tots els campionats i trofeus de grups xou es basaven en la normativa de la Federació Espanyola i de la Federació Catalana de Patinatge de manera que per poder participar calia que els clubs havien de tenir un nombre determinat de patinadors amb uns grups d'edat concrets. Molts clubs petits no disposaven d'aquest nombre de patinadors i no participaven en aquests campionats federatius. D'altra banda gairebé la totalitat dels clubs realitzen festivals amb coreografies de grups. El trofeu del Pla va néixer amb la voluntat d'intentar cobrir aquesta mancança i permetre a tots els clubs de la demarcació de Tarragona participar en una competició de xous per gaudir del patinatge de conjunts més enllà dels festivals i de manera competitiva.

El Trofeu del Pla està dividit en dues categories. La Categoria A es regeix per les normatives de la Federació Catalana de Patinatge. Els grups que participen en aquesta categoria són els que opten a classificar-se per la Copa Catalana de Grups Xou.

A la Categoria B hi poden participar tots aquells grups que ho desitgin encara que per l'edat o nombre de participants no estiguin dins de cap normativa federativa. No hi ha límits quant al nombre de patinadors ni a les seves edats. La finalitat d'aquesta nova categoria és iniciar i animar als patinadors i clubs a participar en una competició de xous i gaudir del patinatge de conjunts.

Amb la celebració de la desena edició i veient com el trofeu creix any rere any en nombre de coreografies, patinadors i clubs participants s'ha demostrat l'èxit de la fórmula emprada pel Club Patí El Pla de Santa Maria. Una altra de les singularitats del trofeu és l'existència de la categoria Màsters adreçada a expatinadors i nous patinadors de més edat. El Pla novament ha estat pioner a Catalunya i a Espanya amb la creació d'aquesta nova modalitat l'any 2014. Actualment aquesta modalitat de xous màsters està reconeguda dins la Federació Catalana de Patinatge i participa a la Copa Catalana de Grups Xou.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada