L'Oficina Local d'Habitatge de l'Ajuntament de Valls tanca el 2016 amb un increment d'activitat

L'Oficina Local d'Habitatge de l'Ajuntament de Valls va tancar el 2016 amb un increment de la seva activitat pel que fa als ajuts per lloguer tramitats que representen un 32% més que l'any passat, per valor de 502.000 euros. D'aquests, 54.000 euros són nous contractes, 208.000 euros renovacions de prestació i 240.000 euros per subvencions, segons les dades facilitades pel Consistori.

El regidor d'Habitatge, Jordi Cartanyà, ha presentat aquest dijous, 30 de març, la memòria d'actuacions corresponent a l'any passat que posa de relleu l'augment del nombre d'expedients que s'han tramitat per facilitar l'accés dels ciutadans als ajuts públics de lloguer. L'any passat és van tramitar 294 expedients de subvencions i prestacions pel lloguer d'habitatges, un 25'1% més que l'any anterior.

També han augmentat el nombre de sol·licituds de pisos, fins a situar-se en 199, un 7'6% més. A hores d'ara, la borsa de l'OLH gestiona 145 habitatges per a lloguer. En aquest sentit, el Protocol d'Habitatge i els nous reglaments municipals han permès fer més fàcil l'accés a l'habitatge a la població, mobilitzar i posar a disposició més pisos i augmentar la dotació de la borsa així com els pisos en lloguer social.

La renda mitjana de lloguer dels pisos gestionats per l'OLH s'ha situat en els 278 euros al mes (un 0'7% menys que el 2015), uns preus que faciliten l'accés a l'habitatge. A més, s'han pogut llogar 8 habitatges a un preu mitjà inferior als 170 euros al mes, gràcies a que un propietari va cedir 4 habitatges a una renda molt baixa i als ajuts municipals que han permès rehabilitar 4 pisos més.

D'altra banda, l'augment generalitzat de l'activitat de l'OLH, que es gestiona a través de Provalls, es denota també amb les 5.232 atencions realitzades a ciutadans el 2016, el que representa un increment del 21'1% respecte l'any anterior.

L'any 2016, la Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Valls ha continuat en amb el desplegament Pla Local d'Habitatge, així com altres mesures complementàries per tal de facilitar l'accés a l'habitatge de la població. A la vegada, s'ha reforçat la comunicació per donar a conèixer l'activitat i serveis de l'OLH a través de fulletons informatius, falques publicitàries en la premsa local i el disseny del nou logotip de l'oficina, a més dels treballs en la nova pàgina web que s'estrenarà el proper mes d'abril. (Font: Ajuntament de Valls).
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada