L'Ajuntament d'Alcover converteix l'edifici de Cal Gepu en un espai lúdico-cultural

L'Ajuntament d'Alcover ha apostat per reconvertir Cal Gepu, un equipament de titularitat pública situat al número 12 del carrer de Sant Llorenç, en un espai lúdico-cultural. Aquest compta amb una zona enjardinada a l'aire lliure que compta amb màquines d'exercici destinats a la gent gran i una biblioteca lliure oberta a tothom. En el centre de l'espai estan situats els cinc aparells que permeten realitzar exercicis de manteniment del cos: la roda d'espatlles, el pèndul doble, la quàdruple roda de braços, el triple gir de cintura i un banc de pedals. Aquesta zona compta amb un plafó explicatiu on es detalla la funcionalitat i l'ús d'aquests elements.

Per altra banda, al fons de l'espai hi ha uns bancs i la biblioteca lliure, un espai a l'aire lliure d'intercanvi de llibres i tot tipus de publicacions que compta amb la singularitat d'estar ubicada a l'interior de dos troncs que fan la funció de prestatges. Els vilatants hi poden deixar els llibres i revistes que ja no utilitzen i si els interessa agafar-ne d'altres que es trobin allí; sempre respectant el material i l'espai. Aquests llibres es poden llegir in situ o bé pendre'ls a casa.

L'espai també disposa d'una font d'aigua apte pel consum humà, reg automàtic a les zones enjardinades i il·luminació ambiental i especifica per a la muralla històrica i els prestatges del punt d'intercanvi de llibres. S'ha reforçat la senyalització vertical per informar als usuaris de l'espai de les normes que han de respectar. Portar el gossos lligats, recollir els excrements, fer ús de les papereres i respectar els elements que allí s'hi poden trobar.

Per acord del Ple de la Corporació municipal en sessió de data de 3 de maig de 2013, es va aprovar la necessitat d'ocupació i expropiació d'aquest edifici, en situació de conservació molt precària que precisava del seu enderrocament, però sempre conservant els elements característics com els diferents arcs i la conservació de la primera muralla de la Vila d'Alcover. Gràcies a les facilitats mostrades per la propietat es van iniciar els tràmits necessàries per tal d'avançar amb l'objectiu de dotar als veïns del municipi d'un espai públic i una nova zona verda en el nucli urbà de la vila.

L'explicació de les restes històriques de les muralles de la vila es pot trobar en un plafó, ubicat en aquest espai, on es detalla tota la informació al respecte que ha estat proporcionada pel Centre d'Estudis Alcoverencs.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada