La Ruta 40 porta al Principal de Valls l'espectacle 'Cúbit', finalista del Premi BBVA de Teatre

Aquest dissabte, 1 d'abril, a les 9 del vespre, el teló del Teatre Principal de Valls s'alçarà per veure la companyia La Ruta 40 amb el seu espectacle 'Cúbit'. La companyia integrada per Anna Azcona, Alberto Díaz, Albert Prat i Sergi Torrecilla porta a escena un text de Josep Maria Miró sobre la construcció i la destrucció de la memòria. Amb aquest muntatge la ciutat de Valls és, juntament amb Tàrrega, Martorell, Manlleu, Torroella de Montgrí i Calldetenes, una de les sis localitats que acull els espectacles finalistes del Premi BBVA de Teatre 2017.

Els protagonistes de l'obra Cúbit, disposats en un espai on es barreja l'àmbit íntim familiar i la dimensió pública d'una Fundació creada pels pares, preparen un llibre. Aquest és el punt de partida per parlar d'una qüestió tan fràgil i dubtosa com la configuració dels relats oficials. Aquest encontre i la necessitat de plasmació d'un passat posarà en evidència les percepcions d'uns i altres i la necessitat d'arribar a pactes més o menys fidels amb la realitat, i generadors d'una determinada convivència.

Des dels seus inicis, Josep Maria Miró ha estat a prop com a espectador dels muntatges i l'evolució de la companyia La Ruta 40. La seva trajectòria i compromís en l'elecció d'autors, títols i temàtiques ha estat sempre una declaració d'intencions i una mirada teatral precisa i coherent.

L'espectacle 'Cúbit' és finalista del Premi BBVA de Teatre. Aquest premi és un projecte sociocultural i artístic que l'any 2001 va iniciar l'antiga Obra Social de Caixa Manlleu amb la intenció de donar suport a la creació teatral dels grups amateurs i entitats catalanes que fan la seva activitat sense ànim de lucre. Després de deu anys i més de 600 espectacles presentats, l'any 2010 es va obrir també a les companyies professionals, per tal que el guardó servís com a plataforma per a totes les companyies de teatre que, sovint, tenen dificultats per donar a conèixer el seu treball.

El Premi BBVA de Teatre és l'oportunitat per fer un pas endavant, conscients de les dificultats que tenen dia a dia els actors, directors i professionals del sector. Massa sovint es perden pel camí espectacles d'una gran creativitat i qualitat artística degut a diferent factors, però sobretot per la baixa probabilitat de treballar i mostrar-se en condicions.

El Premi té també l'objectiu de servir d'acostament del col·lectiu teatral, amb la sensibilitat cap a aquestes necessitats i donant suport a aquest sector del teatre emergent. El Premi BBVA de Teatre aposta per la qualitat, la professionalitat i el risc; valors que comparteix amb el públic a través de les obres finalistes i acostar així el teatre més emergent als diferents escenaris de fora de les grans ciutats.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada