La Generalitat denega un audiòfon a un vallenc amb discapacitat al·legant manca de pressupost

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat ha denegat la concessió d'un audiòfon per a un ciutadà de Valls que pateix discapacitat argumentant "manca de disponibilitat pressupostària". La petició de l'aparell es va fer a mitjans del mes d'agost de l'any passat i la denegació assenyala que ja en aquelles dates s'havia "exhaurit la reserva de la partida pressupostària".

El 9 d'agost del 2016, els acompanyants del demandant van sol·licitar un ajut al Programa d'Atenció a Persones amb Discapacitat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat un audiòfon per a la seva oïda dreta. Ho van fer a través del Consell Comarcal de l'Alt Camp. Gairebé mig any després, al gener del 2017, la cap de Servei d'Atenció a Persones de Tarragona del Departament, Lourdes González, va respondre a la petició en una carta, a la que ha tingut accés aquest mitjà, on assenyala que "un cop valorades totes les sol·licituds presentades i ateses les prioritats establertes a les bases de la convocatòria s'ha exhaurit el crèdit pressupostari disponible".

"No és un cas únic", assegura un treballador d'una de les entitats socials que acompanyen a persones que viuen amb una discapacitat a l'Alt Camp, i insisteix que i hi ha "més casos com aquest". Aquest portaveu es mostra sorprès que el govern de la Generalitat no pugui respondre a aquestes necessitats socials quan hi ha entitats del tercer sector, com Creu Roja, que afronten situacions fins i tot de major gravetat i cost econòmic. Tampoc no es comprèn que si el motiu és l'esgotament de la partida pressupostària del 2016 no es prengui el compromís de resoldre la situació en la dotació pressupostària del 2017.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comentaris:

  1. Aquestes coses, val la pena emprendre-les des de la força. És a dir, que totes aquelles persones que tenen el mateix problema, com es diu en la mateixa noticia, es posin d'acord i facin un front comú de reivindicació. Moltes vegades la unió fa ala força. No obstant això, no defallim en l'intent, val la pena intentar-ho tantes vegades com faci falta. Ara be. Insisteixo. Si hi ha altres persones amb el mateix problema, i se sap, és interessant fer un front comú, per fer més pressió.

    ResponElimina