La Cambra de Comerç de Valls destaca l'augment de les exportacions de l'Alt Camp fora de la UE el 2016

La Cambra de Comerç de Valls ha destacat l'increment de les demandes de certificats d'origen d'empreses de la comarca per exportar a països de fora de la UE en el seu balanç d'activitat per al 2016. En concret, xifra en 2.861 les tramitacions d'aquest document amb destinació a 75 països d'arreu del món, que suposa un augment del 15 per cent respecte l'any anterior. Les principals exportacions de mercaderies, explica la Cambra, han estat als Emirats Àrabs Units, el Vietnam, l'Aràbia Saudita i la Xina.

Entre les activitats impulsades el 2016 la Cambra també remarca la Missió Comercial Inversa feta el maig passat, amb compradors d'Holanda, Alemanya i Dinamarca, en la que van participar 19 empreses de les comarques d'abast de l'entitat. També, la seva tasca de difusió del  Pla d'Acció Internacional amb 64 accions de promoció internacional per ajudar a les empreses a fer negocis a l'exterior amb garantia d'èxit, i la tramitació, durant el 2016, de 80 quaderns ATA, el passaport que permet que les mercaderies puguin viatjar a 80 països del món per a participar a fires i exposicions, presentades com a mostres comercials. Així mateix, el departament de Comerç Exterior de la Cambra, ha fet 435 assessoraments a empreses exportadores o que es volen iniciar en l'exportació.

Pel què fa a la formació, la Cambra ha realitzat, durant el 2016, 16 cursos i jornades per aturats i personal en actiu amb un total de 1.116 hores lectives, a la que han participat 188 alumnes. Un fet que, destaca l'ens, "representa un destacat reciclatge i preparació de personal de i per les empreses". També s'han fet 96 assessoraments per a la creació d'empreses, que han comportat la constitució de 2 noves empreses a la comarca. En l'àmbit de la de formació professional, la Fundació de la Cambra de Comerç de Valls, ha fet 208 convenis de treball en pràctiques d'alumnes de l'Institut Jaume Huguet amb un total de 118 empreses col·laboradores en el marc del projecte de Formació Dual.

Entre les activitats multitudinàries que dirigeix i coordina la Cambra destaca la Firagost, la Fira-Exposició del Camp Català, "amb més de 350 expositors i uns 100.000 visitants", i la Gran Festa de la Calçotada, amb entre 35.000 i 40.000 visitants. També remarca el Mercat de Nadal i Fira de Capons, Aviram i Motius Nadalencs amb uns 20.000 visitants i la IV Fira-Mercat del Vehicle Usat-Valls Ocasió. A més, la web www.cambravalls.com ha estat visitada per 11.042 persones. Entre les activitats organitzades també destaca la visita d'una Delegació Institucional, Comercial i Turística de la regió Xinesa de Canton per facilitar contactes a les empreses de l'àrea de Valls que vulguin obrir mercat a aquesta zona.


Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada